Ardından Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburtteşkilatlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirmeden önce değerlendirmelerde bulunan Akşener; İYİ Parti Trabzon Yomra Belediye Başkan Adayını Mustafa Bıyık, Trabzon Şalpazarı Belediye Başkan Adayını Faruk Beldüz, Trabzon Çaykara Belediye Başkan Adayını Ayhan İşçi, Trabzon Maçka Belediye Başkan Adayını Turan Konak, Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayını Ayhan Pala, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Muhammet Erkanolarak ilan etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Partinizden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanırkömeroğlu istfia etti. Gerekçe, CHP ile işbirliğine karşı oyların çok olmasıydı. Bu gerekçeyle istifayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

“Sorunuzun içinde cevap var. Bu yeni değil yani biz iki dönemdir seçime katılan, iki keredir grup kuran bir siyasi partiyiz. Geçen dönem de arkadaşlarımızdan istifa edenler oldu, bu dönem de oluyor. Ben istifa eden bir arkadaşımızın hakkında, aleyhinde ne yorum yaptım ne de onu üzecek, onu zora sokacak herhangi bir cümlem olmadı, davranışım olmadı. Ki birçoğu hakaret etmesine rağmen, iftira etmesine rağmen. Söyleyecek fazla bir sözüm yok ama dediğim gibi inanın çok şaşırdığımı ifade etmek isterim. İnsan önceden altyapı hazırlar çünkü gitmek için ama gerçekten hiç beklemediğim bir davranış biçimiydi. Hayırlısı olsun.”

“Türkiye'de sizin derdiniz dışında her şey konuşuluyor”

Salona gelirken sohbet ettiği vatandaşların söz ettiği problemleri anlatan Meral Akşener, Türkiye’de sorunların değil ittifakların konuşulduğunu vurguladı ve İYİ Parti olarak ülkeyi yönetmeye talip olduklarını hatırlatarak; “Yolda şuradan şuraya gelirken, 500 metrelik mesafede; 55 yaşında, 64 yaşında hem emekli hem inşaatlarda çalışan elleri nasır içerisinde erkekler gördüm. 8 bin 500 TL emekli maaşı alıp ağlayan insanlar gördüm ve emeklilik konusunda derdi olan ‘ben açım’ diye bağıran insanlar gördüm. Şimdi bunlar konuşulması gerekirken Türkiye’de ne konuşuluyor? İttifaklar konuşuluyor. Türkiye’de ne konuşuluyor? Oculuk, buculuk konuşuluyor. Türkiye'de ne konuşuluyor? Türkiye'de sizin derdiniz dışında her şey konuşuluyor. Onun için biz İYİ Parti olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için kurulduk, onun için bu eziyetli yolu yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kararımızın millet nezdinde sonuçları bizi ilgilendiriyor”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi ile iş birliği olmadan girme kararının nasıl alındığını anlatan Akşener, alınan bu kararın sonuçlarının yalnızca İYİ Parti’yi ilgilendirdiğini vurgulayarak konuşmasına devam etti:

“Biz bir karar aldık. Bu karar neydi? 9 saat konuştuk. Ne bir belediye başkanına ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne en küçücük bir haksızlık, en küçücük bir hakaret, en küçücük bir incitici cümle, kelime, harf sarf etmeden kendi aramızda konuştuk. ‘Biz bu seçimlere nasıl gitmeliyiz?’ dedik, tam 9 saat konuştuk arkadaşlar. Bu ülkede böyle bir siyasi parti yok. Bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Ve ben tek kelime etmedim, sadece söz verdim ve 14 kişi evet dedi iş birliğine 35 kişi hayır dedi. Bir arkadaşımız gelmediği için onun oyu yok, geri kalan herkes geldi Genel İdare Kurulu’na. Gizli oy kullanıldı, kimse kimseye baskı yapmadı. Harika bir argüman setiyle arkadaşlarım birbirini ikna etmeye çalıştı. Vallahi, billahi, tallahi gurur duyuyorum. İşte şahitsiniz orada elinizi tutan mı oldu.”

İYİ Parti’nin seçime iş birliği olmadan girme kararına yönelik eleştiriler hakkında konuşan Akşener, 2028 Genel Seçimlerine yönelik hedeflerinin İYİ Parti’den bir Cumhurbaşkanı seçmek olduğunu açıklayarak, “Anlayamadığım, anlamlandıramadığım hem Cumhur İttifakı’nı destekleyenler hem Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklediğini iddia edenler 24 saat küfrediyorlar. Gerçekten anlayamıyorum ya bu kararı verecek olan milletimiz. Siz de küfretmek yerine, iftira atmak yerine proje üretin kardeşim. Milletimizin derdine yönelik çalışma yapın. Ne zamandır Atsız'ın şiirleri birilerine gönderme oluyor? Ne zamandır bir siyasi partinin projeleri bir başka yerin eleştirisi oluyor? Kaldı ki eleştirebiliriz de. İddialı bir şekilde proje konuşuyoruz biz. Artık an itibarıyla bunların dışına çıktık ve çıkmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı