Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-17 Operasyonu” ile “İskoçlar Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini ve operasyonda örgütün elebaşı ile birlikte 38 şüpheli şahısın yakalandığını açıkladı.

Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, Türk halkının huzurunu bozanlara hayatı dar edeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında "İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce; İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep’te suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” yapan, “İskoçlar Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen “Kafes-17” Operasyonlarında başta örgütün elebaşı olmak üzere 38 şüpheli şahıs yakalandı. 8‘i tutuklandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya operasyonlar kapsamında örgüte ait, 23 kilo kokain, 95 kilo eroin, 165 kilo skunk, 15 kilo metamfetamin, 10 bin 500 adet sentetik uyuşturucu hap, tabancalar, büyük miktarda, altın, TL ve döviz ele geçirilirken ilk belirlemelere göre yaklaşık değeri 200-250 milyon TL arası olan organize suç örgütün tüm mal varlığına el konulduğunu bildirdi.

Operasyonları düzenleyen Jandarmamızı tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" dedi.

Hibya Haber Ajansı