Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Dairesi (TOKİ) iş birliğiyle Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konut için temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Karpuzatan bölgesinde esnafın yaşadığı sorunu Bakan Özhaseki’ye dile getirerek, yeni projeden bahsetti.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca Karpuzatan esnafı için yeni bir proje hazırladıklarını Bakan Özhaseki’ye sunarak, “Kayserimize olan sevdamıza sığınarak, daha önce yapılan Karpuzatan bölgesinde yapılan sosyal konuta birinci, ikinci, üçüncü etap derken, Karpuzatan’ın etrafı kuşatıldı. Buradaki esnafımızı mağdur etmeden, arsasını, projesini hazırladık.” dedi.

Bakan Özhaseki’den müsaade isteyerek hak sahipleri ile görüşüp, hazırlık yapacaklarını ifade eden Büyükkılıç, “Şehrimizin en önemli sıkıntılarından birini sonlandırıp, esnafımızı, işadamımızı mağdur etmeden sucuğun, pastırmanın merkezini hayata geçirelim diyoruz. Kayserimizin şanına yakışır şekilde bu projeyi de hayata geçirelim.” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a talimat veren Özhaseki, “Konutların da ileride olabilecek olumsuzluklardan uzaklaşması lazım. Belediyelerimizin çalışması lazım, yerlerini hazırladılar. Önümüzdeki günlerde başkanımız görüşmeleri yapar, TOKİ başkanımıza da burada ona talimat veriyorum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı