GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2022 10:00

TSPB'nin Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Yarışmada, “Azim” filmiyle Fatma Nur Vural birinci, “Yarınlara Umutla Bakmak” filmiyle Yaşar Yıldırım ikinci, “Tematik Tabu” filmiyle Ömer Dişbudak üçüncü olurken, Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü’nü ise “Çelik Dede” filmiyle Turan Güngör kazandı

TSPB'nin Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince (TSPB) 8 yıldır aralıksız düzenlenen Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, TSPB'nin Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması'nın 8’incisi tamamlandı. TSPB’nin finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdiği kısa film yarışmasında 4 filmin yönetmeni büyük ödülün sahibi oldu.

Bu yıl "Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak" temasıyla gerçekleştirilen kısa film yarışmasında dereceye giren yönetmenler, toplamda 70 bin lira para ödülü kazandı.

23 Haziran 2022'de başlayan yarışmaya katılan sinemaseverler, önce temaya uygun olarak yazdıkları senaryolarını gönderdi.

TSPB jürisinin ön incelemelerinin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ve 2013-2017 yılları arası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Senaryo Yazarlığı ve Senaryo Teknikleri dersleri veren, halihazırda Kanal D İçerik Geliştirme Yöneticisi Duygu Ertekin tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 23 senaryo finale kaldı.

Finale kalan senaryo sahipleriyle "sinema unsurları" konulu atölye çalışması yapıldı. Atölyede ödüllü yönetmen Ali Bilgin ve akademisyen Murat İri, film yapmanın ayrıntılarını ve sinematografik anlatımın gelişimini aktardı. Finale kalan 23 senaryo sahiplerinin çektikleri kısa filmler aralarında akademisyenlerin, sinema eleştirmenlerinin ve sinema profesyonellerinin olduğu jüri tarafından değerlendirildi.

- "Bireylerin finansal bilgi eksikliklerini gidermeleri, ülkemizin ekonomik gelişimi ve kalkınması için de önem arz ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, finansal farkındalığın ve finansal okuryazarlığın önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bireylerin finansal bilgi eksikliklerini gidermeleri, bilinçli tasarruf ve yatırım kararları almaları kendi gelecekleri açısından olduğu kadar ülkemizin ekonomik gelişimi ve kalkınması için de çok büyük önem arz ediyor. Birlik olarak finansal okuryazarlığın artırılması ve yatırımcıların bilgilendirilmesi için eğitim ve etkinliklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Toplumsal gelişim ve farkındalığın artmasında sinemanın etkisine olan inancımızla bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışmamız da bu etkinliklerimizin en iyi örneklerden biridir.”

TSPB jürisi ve senaryo jürisinin değerlendirmeleri sonrası, senaryo elemesini geçen katılımcıların filmleri sinema ve akademi dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı ana jüri tarafından değerlendirildi. Ana jüride Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde kamera kurgu kuram ve uygulamaları, kurgu atölyesi, belgesel film yapımı ve kurmaca film yapımı konularında dersler veren Alp Birol, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri, Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Vardan, Sinema Yazarları Derneği Üyesi, sinema yazarı ve eleştirmeni Selin Gürel, izlenme rekorları kıran dizilerin yönetmeni Ali Bilgin ve ünlü oyuncu Feride Çetin’in yanı sıra TSPB adına TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer yer aldı.

- Yarışmada dereceye girenlere toplamda 70 bin TL para ödülü verildi

Yarışmada, “Azim” senaryosuyla finale kalan Fatma Nur Vural’ın filmi birinci seçildi. Yarışmanın ikincisi “Yarınlara Umutla Bakmak” filmi ile Yaşar Yıldırım oldu. Yarışmada Ömer Dişbudak “Tematik Tabu” filmiyle üçüncü olurken, Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü’nü ise “Çelik Dede” filmiyle Turan Güngör kazandı.

Yarışmada ödül alan birinci filme 25 bin TL, ikinci filme 20 bin TL, üçüncüye ise 15 bin TL tutarında ödül verildi. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10 bin TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verildi.

ibrahim uyguribrahim uygur