Heyet, fuar sürecinde birçok bölgesel ve küresel firmalarla görüşmeler gerçekleştirerek, ikili ticari ilişkilerin güçlendirilmesini ve bununla birlikte Türkiye ile Şanlıurfa'nın ticaret, sanayi, lojistik, tarım ve turizm gibi alanlarda sahip olduğu büyük potansiyeli istişare etti.

ŞUTSO heyeti, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen The Big5 Breakfast Briefing Programı'na katılarak Türkiye Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan ve Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Raşid Lutah ile bir araya geldi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim başkanlığındaki heyet, ayrıca Dubai'nin önde gelen inşaat firmaları Meeras ve Dubai Properties yetkileri ile de görüşerek sektörel iş birlikleri imkanları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“Temel hedefimiz yatırım ve ihracat potansiyelimizi artırmaktır”

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 4 günlük fuar sürecinde bölgesel ve uluslararası kurumlar ve firmalarla temaslar ve ikili ekonomik ilişkiler kurarak Şanlıurfa'nın yatırım ve ihracat potansiyelini artırmayı temel hedeflerden biri haline getirdiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, şu ifadeleri kullandı:

"Biz oda olarak, üyelerimizin KOSGEB'in ilgili desteğinden yararlanmaları için daha çok kolaylaştırıcı ve rehberlik görevini yerine getiriyoruz. Ayrıca oda olarak, bu tür etkinlikler aracılığıyla üyelerimize küresel ve uluslararası pazarın imkanlarını ve avantajlarını tanıtma ve yerinde gösterme sorumluluğumuz var. Dolayısıyla, içimiz rahat bir şekilde sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz."

Fuar sürecine dair açıklama yapan ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ da, bu tür yurt dışı fuar programlarıyla Türkiye ile Şanlıurfa'nın ticaret, sanayi, turizm ve kültür potansiyelini anlatma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Hibya Haber Ajansı