Çamurlu görüntüsü ile sık sık gündem olan kayyım yönetimindeki Pirsûs’ta esnaf ziyaretinde bulunan HEDEP Riha Milletvekili Mithat Sancar, “Yerel seçimlerde halk iradesini egemen kılacağız, kayyımın bu çamur yönetimine son vereceğiz” dedi. 
 
Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Riha milletvekilleri Mithat Sancar ve Ferit Şenyaşar'ın içinde olduğu heyet, kayyım yönetiminde olan ve her sokak ve caddesi çamur içinde bırakılan Pirsûs'ta esnafı ziyaret etti, ardından basın açıklaması yaptı. Esnaf heyete ilçedeki alt yapı sorununa dair şikayetlerini dile getirdi. 
 
 
Temasların ardından heyet, belediyeye yüz metre mesafede olan ve su birikintisi nedeniyle küçük bir gölü andıran alanda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HEDEP Riha Milletvekili Mithat Sancar, su birikintisi ve çamur içinde kalan caddeyi işaret ederek “Belki de bu sokak Suruç’un en temiz sokaklarından. Çünkü her taraf çamur içindedir. Ana caddeler bu halde, ara sokaklar daha kötü durumda. Bir miktar yağmur yağdığında her yer çamur oluyor. İnsanlar yürüyecek bir sokak bulamıyorlar. Bu şehri temizlemek gerekiyor. Bu şehri temizlemek için kayyım zihniyetini temizlemek silmek gerekir” diye konuştu. 
 
'ÇAMUR YÖNETİMİNE SON VERECEĞİZ' 
 
Sokağın ortasında oluşan göletti işaret eden Sancar, “İşte kayyım belediyeciliği. Halka reva görülen sefalet. Bu yüzde kentlerimizi kendimiz yönetmeliyiz diyoruz. Kendimiz yönetirsek halk için bir belediyecilik gelişir. Ancak bu şekilde yolsuzluk ve sefalete son verebiliriz. Şehrin kaynaklarının nereye gittiğini biliyoruz. Suruç’ta şuan yaşanan görüntü kayyım ile yönetilen belediyelerde ancak görülür. Halktan kopuk, halkın kaynaklarına el koymuş belediyelerde rastlanır ancak. Burayı temizlemek halkın iradesini geri almak ile mümkün. Bu nedenle yerel seçimlerde halk iradesini egemen kılacağız, kayyımın bu çamur yönetimine son vereceğiz. Yolsuzluk yolları ortadan kaldırana kadar işlemiş durumda. Yolsuzluk sadece kaynakları yok etmiyor, yürünecek bir yol da bırakmıyor. Suruç halkı bunun cevabını en güçlü şekilde yerel seçimlerde verecektir. Kayyım zihniyetine her yerde son verilecek. Halkın yönetimi halkın iradesi ile kurulacaktır” şeklinde konuştu.
 
Açıklama alkışlar ile son buldu.