Ne Oldu?

 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Programın olumlu yansımaları finansal göstergelerin ardından makro göstergelerde de görülmeye başlandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü. Görüşmeye ilişkin Blinken, "Fidan ile İsrail – Hamas çatışmasını, çatışmanın bölgede başka yerlere sıçramamasını sağlama çabalarını, kalan rehinelerin serbest bırakılması gerekliliği ve insani yardım sağlanması konularını ele aldık." ifadelerini kullandı. Blinken, ayrıca İsveç'in NATO üyeliğinin gecikmeden onaylanmasının önemini vurguladı.

Fidan, ABD'nin BM Güvenlik Konseyinde veto ettiği Gazze'de ateşkes tasarısına ilişkin, "Gazze konusunda artık ABD yalnız kaldı." dedi.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD Ticaret Bakanı Raimondo ile görüştü. Bolat – Raimondo görüşmesinde Türkiye-ABD ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ele alındı.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle: En temel amacımız, tüketicilerin kırmızı eti daha ucuza tüketebilmesi ve pazarın daha rekabetçi olabilmesi için neler yapılabileceğini araştırmak.

BES katılımcılarının, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını devredebilmesine ilişkin esas ve usuller belirlendi. Genelgede, katılımcının devlet katkısı hariç sözleşmelerinden kaynaklı alacağını, alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebileceği kaydedildi. Alacağın devrine ilişkin tüm süreçlerin anlatıldığı genelgede, aktarıma konu olamayacak sözleşmeler ile ilgili bilgi verildi.

Arjantin Devlet Başkanı Milei: Kemer sıkma önlemleri kaçınılmaz çünkü para yok.

Vietnam, Nvidia'nın Vietnam'da bir üs kurmayı planladığını duyurdu.

Ne Olacak?

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı bugün yapılacak.

TMCB Başkanı Erkan, bugün İstanbul'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Toplantısı'na, 13 Aralık’ta ise Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi ile İstişare Toplantısı'na katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, İspanya'da Hafize Gaye Erkan'la 14 – 15 Aralık'ta yatırımcı toplantılarına katılacak.

Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.

ABD’de TÜFE yarın açıklanacak.

Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı