Altın geçtiğimiz hafta son zamanların en dalgalı haftasını geride bırakırken, rekordan kırmızıya geniş bir bantta hareket etti. Altın yeni haftaya 2072 dolar/ons seviyesinden başlarken, hızlı alımlarla 2149 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak rekor seviyesi kaydetti. Ancak hafta sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan sarı maden, kar satışlarının ve gelen zayıf verilerinin etkisiyle satış baskısına maruz kaldı. Bu satış baskısı hafta sonuna doğru derinleşerek, son iki haftanın tüm kazançlarını geri vererek 1994 dolar/ons seviyesiyle haftanın en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanma gayesinde hareket eden sarı maden, haftayı 2000 dolar/onsun üzerinde kapanış yapmayı başararak 2004 dolar/onstan yüzde 3,3 kaybı hanesine yazdı. FED haftasına girilmişken FOMC’den bir faiz artırım kararı çıkması beklenmiyor. Yine de karar sonrası Başkan Jerome Powell’in vereceği mesajlar piyasa açısından oldukça önemli olacak. Piyasa hali hazırda 2024’ün Mart ayından faiz indirimlerine başlanacağına dair fiyatlamalara başlamışken, Başkan’ın yeni mesajları yeni fiyatlamalara sebep olacaktır.

 

Gümüş geçtiğimiz haftanın en çok değer kaybeden kıymetli maden olurken, kayıpları yüzde 10’a yakınsarken son üç haftanın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 25,47 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 22,99 dolar/ons seviyesinden hafta kapanışı yaparak yüzde 9,7 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin de diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde kayıpla bir haftayı geride bırakırken, haftanın en az değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 937 dolar/onstan haftaya başlayan platin, 921 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 1,7 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum gümüşün ardından haftanın en çok değer kaybı yaşayan kıymetli maden oldu. 1005 dolar/onstan haftaya başlayan paladyum, 946 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 6 kaybı hanesine yazdı.      

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı