Yılmaz’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi, dirençli şehirler, güçlü ekonomi ve sağlıklı toplum anlayışıyla hazırlanmıştır. Bu çerçevede bütçemiz, her alanda inşa, ihya ve Türkiye’nin büyümesini önceleyen kalemleri içermektedir.

Bütçemiz, depremde yıkılan şehirlerimizi daha iyi şekilde yeniden ayağa kaldıran, geleceğe dönük afet risklerini azaltan, maliye ve para politikaları koordinasyonunu güçlendiren bir anlayış içerisinde makrofinansal ve fiyat istikrarını sağlamaya dönük hedeflerimize uyumlu bir yapıdadır.

2024 yılı bütçesi yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen kapsayıcı bir kalkınma anlayışına sahiptir.

Çığır açan teknolojiler başta olmak üzere her alanda reel sektörümüzün yanında olacak, üretim ekosistemimizi destekleyeceğiz. Ülkemizin her köşesinde huzur ve güven ortamını korumaya devam edeceğiz.

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı sonunda TÜFE yıllık artış oranı baz etkisi yanı sıra küresel enerji ve gıda fiyatlarındaki gelişmelerle birlikte yüzde 64,3 olarak gerçekleşmiştir.

Enflasyonu istikrarlı ve kararlı bir şekilde tek haneli rakamlara düşürmek için elimizdeki bütün araçları kararlı bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Cari işlemler açığındaki mayıs ayı sonrasında yaşanan toparlanma aylık bazda iki defa cari işlemler fazlası verilmesi, mal ve hizmet ticaretine ilişkin dış dengesinin iyileşmesini sağlamıştır."

Hibya Haber Ajansı