Aralarında Weber, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Chryso, Saint-Gobain Aşındırıcılar gibi şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 14 marka ile Türkiye’de faaliyet gösteren Saint-Gobain Türkiye, sürdürülebilir inşaat için “Saint-Gobain Mimari Çözümler” etkinlik serisinin üçüncü lansmanını gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle İstanbul lansmanı tarihe tanıklık eden Pera Palas’ta gerçekleşti.

Saint-Gobain Türkiye söz konusu etkinliklerde, Türkiye’nin önde gelen mimarlarını bir araya getirerek, ağır inşaat süreçlerine alternatif olarak daha az doğal kaynak kullanarak, daha kısa sürede inşa edilebilen, kamu binaları ve özel binaların renovasyonu, hafif inşaat ve inşaat sanayinin dekarbonizasyonunu ele alarak günlük hayatta kişilerin konfor arayışlarına cevap verebilecek hafif inşaat çözümlerini tanıtıyor.

Saint-Gobain Türkiye CEO’su Aykut Aydoğan, etkinliğin açılış konuşmasında « Saint-Gobain olarak bizim için sürdürülebilirlik sadece gezegen için değil aynı zamanda insanlar için de daha iyisini önemsemek anlamına geliyor, bugün karşı karşıya kaldığımız büyük zorlukları, iklim değişikliğini, kaynakların korunmasını ele alarak gelişmeye devam edebilmek için çok yönlü düşünmek ve iş yapış biçimlerimizi bu değişimlere adapte etmemiz gerekiyor. Saint-Gobain olarak biz, yaşamı desteklemek, daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye yardımcı olmak için faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelere tamamen entegre olmuş çok uluslu bir şirketiz. Uluslararası alanda ortaya konan hedeflerle uyum içindeyiz ve 2050’ye kadar karbon salımımızı sıfıra indirebilmek için çalışmalarımıza uzun zaman önce başladık. Bireysel ve kolektif sağlığı, insanların yaşam konforunu iyileştiren büyük değişimlerin mimarı olmayı amaçlıyoruz. Saint-Gobain Türkiye Mimari Çözümler etkinliklerinde siz değerli mimarlar ile buluşmaya devam edecek ve temelden çatıya kadar tüm tasarım ve üretim süreçlerindeki sürdürülebilir konfor arayışında sizlerle birlikte hareket edeceğiz.» dedi.

Açılışın ardından etkinliğe konuk olarak katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Değerli Yazar Şermin Yaşar sahne alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılındaki gelişmeleri değerlendirdiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında inşa edilecek sürdürülebilir şehirlerin tarihi dokusunun nasıl korunması gerektiği konusuna farklı bir perspektiften bakarak çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

SAINT-GOBAIN HAKKINDA

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, inşaat ve endüstriyel pazarlara yönelik malzemeler ve hizmetler tasarlamakta, üretmekte ve dağıtmaktadır. Kamu ve özel binaların yenilenmesi, hafif inşaatların, inşaatların ve endüstrinin karbondan arındırılması için kesintisiz bir inovasyon süreciyle geliştirilmiş bütünleşik çözümler sunarak sürdürülebilirlik ve performans sağlar. Grubun tüm faaliyetleri ve taahhütleri var olma amacına "MAKING THE WORLD A BETTER HOME" hizmet etmektedir.

 2022 yılında 51,2 milyar EUR değerinde satış

75 ülkede 168.000 çalışan

3.500 araştırmacı

2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon hedefine ulaşmaya kararlı

Saint-Gobain hakkında daha fazla bilgi için

http://www.saint-gobain.com.tr adresini ziyaret edin

Hibya Haber Ajansı