Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) 7. Semt Konseyi Seçimleri sonucu bugün açıklandı. Semt konseyinde çeşitli çevrelerden 176 meclis üyesi ve ilçelerden direkt olarak 88 meclis üyesi seçildi.

Temmuz ayında yürürlüğe giren Semt Konseyi (Değişiklik) Tasarısı’na göre, yeni dönem semt konseyi, atanmış üyeler, yerel konseyde çeşitli çevrelerden üyeler ve ilçelerden direkt seçilen üyelerden oluşacak. Toplam semt konseyi üye sayısı 470 olacak.

Çin Merkezi Hükümeti’nin Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ndeki İrtibat Ofisi Sözcüsü, bugün yaptığı açıklamada, yeni seçilen semt konseyinin özel idari bölge hükümeti ve şehir sakinleri arasındaki iletişimi artırarak bölgede yönetim sisteminin iyileştirilmesine güç katacağını söyledi.

Sözcü, adil, şeffaf ve geniş katılımlı seçimin, Çin karşıtı güçler ve Hong Kong’u kaosa sürükleyen kesimlerin dışarıda tutulması sayesinde gerçekleştirildiğini ve “Hong Kong’un yurtseverler tarafından yönetilmesi” ilkesini yerine getirerek bölgenin yönetiminde yeni bir sayfa açıldığını ifade etti. Sözcü, yeni seçim sistemi altında Hong Kong’a özgü demokrasinin gerçekleştirilmesine güvenle baktıklarını sözlerine ekledi.

Sözcü, istikrarlı, gelişen ve huzurlu bir Hong Kong’un altın bir gelişme dönemine gireceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

HKSAR İdari Amiri John Lee, yaptığı konuşmada reform yapılan seçim sistemi kapsamında seçilmiş tüm semt konseyi üyelerinin, bölgenin güvenliğini ve çıkarlarını koruyan, halkın refahını güvence atına alan vatanseverler olacağını söyledi.

Yeni seçilen üyeler dört yıllık görev süresine 1 Ocak 2024'te başlayacak.

Hibya Haber Ajansı