TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nin 2024 yılında Şanlıurfa’yı da kapsayacağı müjdesinin hayırlı olmasını temenni etti. 

Milletvekili Yazmacı, yaptığı açıklamada, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında Şanlıurfa milletvekilleri olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile geçmişte görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Şanlıurfalıların taleplerini her ortamda dile getirdiklerini anımsattı. 

Bu taleplerin arasında Türkiye Kültür Yolu Festivallerinde tarihi ve kültürel zenginliğiyle Türkiye’nin en önemli kentlerinden olan Şanlıurfa’nın da yer alması olduğunu hatırlatan Yazmacı, bu taleplerinin karşılık bulduğunu sevinerek öğrendiklerini ifade etti. 

BAKAN ERSOY MÜJDELEDİ 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un CNN Türk’te Ahmet Hakan tarafından gerçekleşen programda müjdeyi verdiğini açıklayan Yazmacı, şunları kaydetti:

“Öncelikli hedef vatandaşın kültür ve sanata yoğun, etkili ve kolay erişimini, şehirlerin markalaşmasını sağlamak olan Kültür Yolu Festivallerinde Şanlıurfamızın olmaması büyük bir eksiklikti. TBMM Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ başta olmak üzere Şanlıurfa milletvekilleri olarak her fırsatta bu konuyu Sayın Bakanımıza iletmiştik. Ne mutlu ki bunla ilgili olumlu sonuç alındığını gördük. Bu yıl 11 kenti kapsayan festival, önümüzdeki yıl 16 kente çıkartılacak. Kadim tarihe ve değerlere sahip Şanlıurfa’mız, önümüzdeki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan 5 ek ilden biri oldu. Şanlıurfa’nın ortak beklentisinin gerçekleşmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sayın Bakanımız Ersoy’a ve ekibine şükranlarımızı sunarız. 25 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festival Şanlıurfalı turizmcilerimiz başta olmak üzere herkese hayırlı olsun.”

ŞANLI ŞEHRİMİZ HER ALANDA DAHA İLERİYE GİDECEK 

Yazmacı, Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın "İslam Dünyası Turizm Başkenti" olarak ilan edildiğini, kentin kültür ve turizm alanında büyümeye, gelişmeye devam ettiğini belirterek, 2024 yılında Şanlıurfa’nın arkeoloji, mimari, gastronomi, kültür ve