Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Ülkemiz için futbol camiamız için gerçekten çok büyük bir üzüntüydü.  Şiddetin her türlüsünü kınadığımızı biliyorsunuz ama Halil Umut Meler hakemimize maçtan sonra yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyorum. Süratle İçişler Bakanlığımız adalet bakanlığımız emniyetimiz gereğini yaptı. Sonuçları ve mahkeme kararları biliniyor.

Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim geçmiş olsun dileklerimi ilettim maçta görev alan arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddetin olmaması. Bir karar hoşumuza gitmediği zaman bir anda başka bür şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Ailecek izlemiş olduğumuz dünyanın en popüler sporunda böyle şeyleri görmeyi hak ediyor muyuz? Hak etmiyoruz. Mahkeme süreci devam ediyor. Hep birlikte mahkeme sürecinde bu işin nereye evrileceğini göreceğiz. Adalete inanıyoruz. Tekrar hakem camiamıza geçmiş olsun diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız hakemimizi ziyaret ettiğimiz sırada telefonla görüştü. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci anbean takip ettiğini belirtti. Kınadığını ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir çağrıda bulunuyorum. Başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi sevgimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz şekilde bu spor müsabakalarını yapalım. Sonuç bizim istediğimiz gibi olduğu zaman da olmadığı zaman da bu işi keyifle bahsedebildiğimiz zaman işte spordan arzu ettiğimiz tablonun bu olduğunu göreceğiz.

Görüntüler ile ilgili başka bir suçlu var ise mutlaka gerekilen yapılacaktır. “

 

Başhekim Dr. Mehmt Yörübulut'un yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Akşam da paylaşmıştık sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık yavaş yavaş iyileşecektir. Sabah da kontrollerini tekrardan yaptık. Beyinde herhangi bir hasar yok. Sol göz kanaması azalıyor be kalıcı bir hasar kalmayacak. Bugün sadece olayın verdiği stresle biraz tansiyonu yükseldi kontrol altına aldık. Bugün muhtemelen yine misafirimiz olacak yarın taburcu olmasını planlıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı