İSTANBUL (AA) - Uçtan uca sürdürülebilir şarj istasyonları hizmeti sunan Q Charge ile Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Astaş Holding binalarında ve Mandarin Grubu otellerinde elektrikli araç şarj altyapısını genişletmek amacıyla stratejik bir iş birliği başlatıyor.

Q Charge'dan yapılan açıklamaya göre, ulaşım, yazılım ve yenilenebilir enerji gibi farklı alanlarda yenilikçi çözümler üreten yatırımlara sahip olan 1000 Yatırımlar Holding iştiraki olan şirket, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe öncü kimliğiyle pek çok projeye imza atan Astaş Holding ile müşterilerinin seyahatlerini daha kolay ve çevre dostu hale getirmek amacıyla elektrikli araç şarj istasyonları altyapısını genişletme konusunda güçlerini birleştiriyor.

İki şirket arasındaki stratejik iş birliği anlaşması, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'ün kurucusu Vedat Aşçı, Q Charge Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Ardan Küçük'ün ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Can Abdik’in katılımıyla İstanbul Bosphorus Mandarin Otel’de gerçekleştirilen bir imza töreniyle başlatıldı.

- Şarj istasyonlarının kurulumu iki etapta tamamlanacak

2000 yılından bu yana dünyanın en lüks markaları ve ünlü tasarımcılarıyla çalışarak Türk gayrimenkul sektöründe önde gelen Astaş Holding, lüks otel işletme markalarının bilgi ve tecrübeleri ışığında ayrıcalıklı lokasyonlarda projeler geliştiriyor.

İlk etapta, İstanbul Boğazı’nın en güzel lokasyonlarından Kuruçeşme’de yer alan İstanbul Mandarin Oriental Bosphorus, dünyaca ünlü ödüllü mimarların tasarımları arasından en iyileri seçilerek yapılan Mandarin Oriental Bodrum, şehrin kalbinde yer alan Astoria ve Maçka Residence, ikinci etapta ülkenin en bilinen projeleri arasında yerlerini alan Astoria AVM, Kempinski Residence Balmumcu ve Mandarin Oriental Etiler olmak üzere toplam 7 farklı projede kurulum gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Q Charge Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Ardan Küçük, sektörün önde gelen ismi Astaş Holding ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye’de son yıllarda elektrikli araçların hızla yaygınlaşmasıyla birlikte, şarj altyapısına dair duyulan ihtiyaç giderek artıyor. Ülkemizin elektrikli şarj istasyonu ihtiyacına yönelik çözüm üretmek amacıyla her geçen gün şarj ağımızı büyütmeye devam ediyoruz. Astaş Holding gibi sektörde önde gelen bir partnerle bir araya gelmek bizler için mutluluk verici. Q Charge olarak Astaş Holding ile güçlerimizi birleştirerek, önümüzdeki süreçte ülkenin hayli prestijli 7 farklı projesinde kullanıcılarımıza değer katmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Q Charge ve aynı zamanda 1000 Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Can Abdik, "1000 Yatırımlar Holding olarak, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Bin Ulaşım, GO Sharing, Q Charge, Algoritma ve Altay Enerji firmalarımızla gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket etmeye devam ediyoruz. Q Charge markamızla şehir içi ve şehirler arası lokasyonlarda, kamusal, kurumsal ve bireysel tüm kullanımlar için uygun olan yeni teknoloji cihazlarımızla elektrikli araç kullanıcılarına her gün daha fazla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu süreçte daha fazla kullanıcıya keyifli bir seyahat deneyimi yaşatmak adına değerli iş ortaklarımızdan biri olan Astaş Holding ile iş birliği yapmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Sürdürebilir geleceği birlikte inşa etmek adına, hizmet verdiğimiz tüm sektörlerde yurt içi ve yurt dışında daha fazla kullanıcıya ulaşma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Astaş Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı da işbirliğiyle ilgili olarak, "Biz Astaş Holding olarak çevreye duyarlı yeşil projeler hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Çevreye ve topluma karşı olan sorumluluk bilinciyle de projelerimiz de enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamaları tercih ediyoruz. Konusunda uzman ve başarılı bir çalışma sürdüren Q Charge firması ile Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, Mandarin Oriental, Bodrum, Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa managed by Kempinski ve Kempinski Residences Astoria projelerimizde elektrikli şarj üniteleri konusunda iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- 2024 yılında Q Charge'ın şarj ağı genişlemeye devam edecek

Açıklamaya göre, ilk etapta 330 şarj ünitesi ile Türkiye’ye 20,8 MW/saate varan elektrikli araç şarj gücü kazandıracak olan Q Charge, yeni yatırımlarıyla birlikte 2024 yılında toplam 725 cihazı envanterine dahil etmeyi, devam eden süreçte toplam 1.000 cihazın satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Cihazların yeni sahipleriyle yapılacak anlaşmalarla bu cihazların da gelir paylaşım modeli ile Q Charge şarj ağına dahil edilmesi hedefleniyor.