Sponsorlara teşekkür

Etkeser, festivalle binlerce çocuk ve gencin kukla ve gölge oyunları ile buluşmasına katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ana sponsor Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi yansıra Harput Holding, Keskinoğlu, Royal Termal Otel, Bursa su, Kardalen Kestane Şekerleri ve Tunçsiper okullarına da sponsorluklarından dolayı teşekkür etti.

'Bursa'nın değerleri UNESCO listesinde'

Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, festivalin önemine dikkat çekerek, bu etkinliğin Karagöz'ün UNESCO somut olmayan kültürel miraslar arasına girdiğinin altını çizdi. Özer, Bursa'nın sahip olduğu özelliklerle dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını, İznik'in de 2024'de UESCO listesine dahil olacağını hatırlattı. Özer, somut olan ve olmayan kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu festivallerin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Sponsorlara plaket

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İl Müdürü Kamil Özer'e, ana sponsor Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nden Bahadır Kahraman'a, Tunçsiper Okulları'ndan Esra Alkan'a, Kardelen Kestane Şekerleri'nden Ebru Aygün'e, Royal Termal'den Dünya Arslan'a, Keskinoğlu'ndan Tolga Yavuz'a, Bursa Su'dan İhsan Işık'a, Biletinial'dan Numan Çatmakaş'a katkılarından dolayı plaketleri Fethi Yıldız ve Sadi Etkeser tarafından verildi.

'Karagöz'ün Irgandı Kahyalığı' ile festivale start

Konuşmaların ardından, Tayfun Özeren'in yazıp yönettiği 'Karagöz'ün Irgandı Kahyalığı' oyunu salonu dolduran çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Esprileriyle eğlendiren, verdiği öğütlere çocuklara dersler veren oyunu izleyen çocuklar, YÖRSAN'ın verdiği hediyelerle de unutulmaz bir gün yaşadı. Festivalin açılış öncesinde, 30 yıllık festival serüveninin anlatıldığı sergide büyük ilgi gördü. 11-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan'ın yanı sıra Türkiye'den 14 gölge ve kukla sanatçı ekip yer alıyor. 8 farklı mekanda seyirciyle buluşacak festivalde 39 gösterim, 3 atölye, bir söyleşi ve sergi etkinlikleri yer alacak.

Hibya Haber Ajansı