Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde; yapısal reform perspektifiyle, yatırım ortamı ile ilgili atılması gereken somut adımların ve eylemlerin belirlendiği Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısını ilgili bakanlar, ilgili kurumlar ve özel sektör temsilcilerinin geniş katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdi.

YIlmaz, toplantıda; YOİKK 2024 Yılı Eylem Planı, 2024-2028 Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) Uygulama Çerçevesi gündemlerinin ele alındığını açıklayarak "Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, hedef odaklı ve seçici yatırım finansmanı, yatırım yeri tahsisi ve altyapı destekleri, sanayi alanlarının geliştirilmesi, lojistik alanında bağlantıların güçlendirilmesi gibi önemli hususların da yer aldığı YOİKK Eylem Planımızı; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yapacağı çalışmaların ardından kamuoyumuzla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda hazırlıkları yürütülen Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) Strateji Belgesi üzerinde kurul üyeleriyle değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Yılmaz, nitelikli istihdam sağlayan iklim dostu yatırımlarla katma değeri yüksek dijital ve finansal yatırımların özellikle altının çizildiği stratejiyi ve uygulamaya dönük programları 2024 yılı başında kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Merkez Bankamızın YTAK Programında da yeni bir dönem başlatıldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Toplam 300 milyar TL’lik bir kaynağı bu alana ayırdık. Yatırım tutarı en az 1 milyar TL olan teknolojik ve stratejik içeriği yüksek projelere; Türkiye’nin cari açığını aşağıya çekecek, teknolojik düzeyini artıracak ve katma değerli büyümesi ile kalkınmasını teşvik edici nitelikteki yatırımlara uzun vadeli ve uygun koşullu finansman kullandıracağız. Önümüzdeki dönemde önceliğimiz; ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarını pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır."

Hibya Haber Ajansı