Oracle Corp. (ORCL) bulut bilişim işinde üç aylık satış büyümesinin yavaşladığını bildirdi. Bulut gelirleri bir önceki çeyrekteki %30'luk artışın ardından 30 Kasım'da sona eren dönemde %25 artarak 4,8 milyar dolara yükseldi. Bu, büyümenin yavaşladığı üst üste ikinci çeyrek oldu. SaaS (yazılım hizmeti) ve altyapı bulutuna biraz geç kalınmasının bir sonucu olarak Oracle, son 12 ile 18 ayda döngüsellik karşıtı bir iş haline geldi. Bu, sektörün geri kalanı yavaşlarken son çeyrekte Fusion ve NetSuite'te (2023 1.çeyrek) %30'un üzerinde büyüme ve IaaS'de (2023 4.çeyrek) +%77'ye varan büyümeyle kanıtlanıyor.

Google-Alphabet (GOOGL) Epic Games'in, Google Play Store'u kullanan tüm uygulama geliştiricilerinin, dijital ürün veya hizmet satışlarından % 30'a kadar komisyon ödemesini gerektiren şirket politikaları nedeniyle Google'a açtığı davayı kazandı. Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, jüri, Google'ın uygulama mağazasını işletme şekliyle tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği kararına vardı.

AstraZeneca (AZN) bugün yaptığı açıklamada, solunum sinsityal virüsü (RSV) aşı portföyünü desteklemek için bulaşıcı hastalık aşısı geliştiricisi Icosavax'ı 1,1 milyar dolara varan bir anlaşmayla satın almayı kabul ettiğini söyledi. Anlaşmanın değeri Icosavax'a kapanışta hisse başına nakit olarak 15 ABD Doları, ek olarak belirli kilometre taşlarının karşılanması durumunda nakit olarak hisse başına 5 ABD Dolarına kadar alınıp satılamayan koşullu değer hakkı olarak değerlendirilecektir. Hisse başına 15 dolarlık ön ödeme, ABD'de listelenen Icosavax'ın son kapanışına göre yaklaşık %43'lük bir primi temsil ediyor. Icosavax CEO'su Adam Simpson ayrı bir açıklamada, "Anlaşmanın, RSV ve hMPV riski taşıyan yaşlı yetişkinler için potansiyel birinci sınıf kombinasyon aşımıza erişimi hızlandırma ve genişletme fırsatı sunduğuna inanıyoruz." dedi. Icosavax'ın öncü programı, yaygın ve bulaşıcı bir virüs olan solunum sinsityal virüsünü (RSV) ve 2001 yılında keşfedilen, özellikle küçük çocuklar ve yaşlı yetişkinler arasında üst ve alt solunum yolu hastalıklarına neden olan metapnömovirüsünü (hMPV) hedef alan bir kombinasyon aşı adayıdır.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı