Koca, dün akşam Çaykur Rizespor ile oynanan müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler’e karşı sergilediği tavır nedeniyle başta Meler ve ailesine olmak üzere Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve Türk milletinden özür dileyerek, “Konunun nasıl ve neden buraya geldiği yaşanan olaydan bağımsızdır. Nasıl büyük bir haksızlık ya da yanlışlık olursa olsun hiçbir şey, kesinlikle arzu etmediğim şekilde faili olduğum şiddet olayını ne meşrulaştırır ne de bir açıklama getirir.” dedi.

Spor sahalarının centilmen müsabakalarının mekanı olması gerektiğini belirten Koca, “Benim tavrım da dahil olmak üzere fairplaye gölge düşüren hiçbir tavrın statlarda, salonlarda olmaması gerekir. MKE Ankaragücü Başkanlığına geldiğim günden bugüne her zaman bu yönde yapıcı inisiyatifler almış biri olarak, tam aksi bir ortamın oluşmasına vesile olduğum için büyük bir mahcubiyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Koca, Ankaragücü Kulübüne, Ankaragücü taraftarına, içinde bulunduğu camiaya ve ailesine daha fazla zarar gelmemesi için an itibarıyla MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Umarım ki herkesten çok benim kabul edemeyeceğim bu olay, başta futbol camiamız olmak üzere spor hayatımızın yanlışlardan, eksiklerden, şiddet kültüründen arınması için bir sebep teşkil eder. Aynı zamanda, benim sebep olduğum bu vahim olay dolayısıyla Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının da daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tekrar özellikle Ankaragücü taraftarları olmak üzere üzdüğüm herkesten özür diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı