GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 12:30

Casper Excalibur'dan 2023'te oyun sektörünü etkileyecek 6 ″trend″

Casper Excalibur, gelecek dönemde bulut tabanlı oyun pazarının genişlemesinden espor'un çok daha popüler hale gelmesine, kripto paraların oyun sektörüne olan etkisinden, güçlü donanımlara sahip bilgisayarların tercih edilmesine kadar 2023'te etkili olacak "trend"leri sıralıyor

Casper Excalibur'dan 2023'te oyun sektörünü etkileyecek 6 ″trend″

İSTANBUL (AA) - Casper'ın güç ve performans bilgisayarı Excalibur, oyun endüstrisinde 2023 yılında etkili olacak 6 "trend"i sıraladı.

Şirket açıklamasına göre, oyun endüstrisi, 1970'lerde ilk oyun konsolunun çıkmasından bu yana önemli ölçüde gelişti.

Dünya çapında 300 milyar dolarlık pazar payına sahip oyun endüstrisi büyümeye ve gelişmeye son sürat devam ederken bu büyüme, bilgisayar, mobil cihazlar ve oyun konsolları gibi farklı birçok platformda yer alan oyunların gelişmesine katkı sağlıyor.

Excalibur, gelecek dönemde bulut tabanlı oyun pazarının genişlemesinden espor'un çok daha popüler hale gelmesine, kripto paraların oyun sektörüne olan etkisinden, güçlü donanımlara sahip bilgisayarların tercih edilmesine kadar 2023'te etkili olacak "trend"leri sıralıyor.

Bu "trend"ler arasında şunlar yer alıyor:

"1: Bulut oyun pazarı genişleyecek. Video oyunlarını uzak sunucularda çalıştıran ve bunları doğrudan bir kullanıcının cihazına yönlendiren bulut tabanlı oyunlar, doğrudan yerel bir oyun sistemine yükleme ihtiyacını ortadan kaldırdığı için oyunseverlerin yoğun ilgi gösterdiği alanlardan bir tanesi. Önde gelen telekomünikasyon şirketleri ile oyun geliştiricilerinin 5G teknolojisine yaptığı yatırım ve bu alandaki gelişmelerle birlikte bulut tabanlı oyunların, oyun sektöründe gelecek yılların en önemli trendlerinden bir tanesi olması bekleniyor.

2: Mobil oyunlar gaming sektörüne damga vuracak. Hemen herkesin bir akıllı telefona sahip olduğu varsayıldığında mobil oyunların erişilebilir olması, popülaritesinin ana nedenlerinden bir tanesi. Mobil oyunlara yönelik artan talep AR, VR, bulut tabanlı oyunlar ve 5G gibi çeşitli teknolojik gelişmeler, gelecek dönemde mobil oyunlara olan talebin artacağını gösteren en önemli parametreler.

3: Kripto paraların oyun dünyasındaki yeri artacak. Bu sanal paralar tabii ki oyun sektörüne de giriş yaptı ve artık oyunlardaki sanal ürünleri satın almak için bu paralar kullanılabiliyor. Gelecek dönemde oyun endüstrisi, ödeme genişletme yoluyla yeni oyuncuları ve yeni gelir akışlarını hedeflediğinden, kripto para kullanımının oyun sektöründe istikrarlı bir artış göstermesi bekleniyor.

4: Güçlü donanımlara sahip cihazların şık tasarımla buluştuğu bilgisayarlar tercih edilecek. Yeni oyunların son derece güçlü donanımlara gereksinim duymasıyla birlikte oyun bilgisayarları burada çok önemli bir noktada konumlanıyor. Fakat kullanıcılar, bir oyun bilgisayarından sadece yüksek performans beklemiyor. Güçlü donanımlara sahip cihazların, şık tasarımlarla buluştuğu bilgisayarları kullanıcılar daha çok tercih etmeye başladı. Gelecek dönemde de oyunseverlerin en önemli talebinin hem üstün teknolojiye hem de trend tasarımlara sahip oyun bilgisayarları olacağı öngörülüyor.

5: Sanal gerçeklik teknolojisi en sürükleyici oyun deneyimini yaşatacak. Her şeyin gerçek gibi göründüğü, bilgisayar tarafından oluşturulan sanal ortamlarda oyun oynamanın zevkine varan oyunseverlerin bir numaralı tercihi olan sanal gerçeklik veya kısaca VR, son yılların en trend gelişmelerinden bir tanesi. Oyunseverler, VR oyunları defalarca kez bitiriyor ve en sürükleyici oyunu deneyimini yaşadıklarını belirtiyor. 2023 yılında da VR tabanlı oyunlara talebin artması ve yeni çıkacak teknolojik cihazların da bu doğrultuda şekilleneceği tahmin ediliyor.

6: Espor daha da popüler hale gelecek. Oyun endüstrisinin bakış açısını tamamen değiştiren e-spor endüstrisinin, yapılan bir araştırmaya göre 2025 yılına kadar 1,87 milyar dolara ulaşması beklenirken teknolojik gelişmelerin de espor pazarının büyümesine katkıda bulunacak birçok gelişmenin önünü açması bekleniyor."

ibrahim uyguribrahim uygur