Altın dünkü seansı da satıcılı bir günü geride bırakırken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla tamamladı. 1981 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, yukarı doğru hareketlenme konusunda destek bulmakta zorlanıyor. FED kararının açıklanacağı bugün öncesi altının satıcılı bir seyrinde hareket ederek 1979 dolar/onstan kapanışı yaparak yüzde 0,1 kaybı hanesine yazdı. FED’in bugün faiz kararına dair değişikliğe gitmesi beklenmezken karar sonrası Başkanın açıklamaları piyasa yeni yön tayin edecek. Altın da bu gelişmeler doğrultusunda yeni yönünü bulmaya çalışacak. 2000 dolar/onsun altına kadar geri çekilmiş sarı maden, karar sonrası yeniden toparlanma arzusu içerisinde olmaya çalışacaktır.

Gümüş dünkü seansı da kayıpla tamamlayarak üst üste yedinci seansı da kayıpla tamamladı ve aşağı yönlü rallisini sürdürmüş oldu. 22,82 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 22,77 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,2 kaybı hanesine yazdı.

Platin dünkü seansta dünün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, yüzde 2’nin üzerinde kazanç elde etti. 913 dolar/onstan güne başlayan platin,933 dolar/onstan gün sonu kapanış yaparak yüzde 2,2 kazançla seansı tamamladı.

Paladyum da toparlanma süreci devam ederken, 1000 dolar/onsun altında kalma serüveni devam ediyor. 962 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, 979 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,8 kazançla günü tamamladı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı