İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yerel seçim öncesi sivil toplum örgütlerinin desteği büyüyor. 

“Toplum neredeyse karpuz gibi ikiye ayrıldı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de diğer kentlerden farklı bir şey var. Farklı çalışma alanları, hassasiyetler var ama bir çatı altında buluşuluyor. Çünkü maalesef Türkiye’de siyaset çok kötü bir kutuplaşma içinde. Birbirimizle ayrıştık. Halbuki bu toplumun geleneklerinde bizi birbirimize bağlayan çok güçlü bağlar var. Buradaki arkadaşların hangisi CHP’li hangisi başka partili, bunun hiç önemi yok ki.” şeklinde konuştu.

“İskandinav ülkelerinde nüfustan daha fazla dernek üyesi var”

Sivil toplum örgütlerinin demokratik yapılarına ayrı bir parantez açan Başkan Tunç Soyer, “Demokrasi bizde 5 yılda bir sandığa gitmekten ibaret bir rejim diye düşünülür. Oysa demokrasi şeffaflıktır, hesap verebilirliktir, katılımcılıktır, temel insan haklarıdır, özgürlüklerdir, karşılıklı sevgi ve saygıdır. Dünyanın demokratik ülkelerinde, örneğin İskandinav ülkelerinde nüfustan daha fazla dernek üyesi vardır.” açıklamasında bulundu.

“İzmir bir ebru topluluğu”

“Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar çok dernek yok.” diyen Başkan Soyer, “Bu güzellik aslında. Bu kadar çok çeşitlilik ve farklılık son derece önemli. Bizim toplumumuz bir mozaik gibi derler. Birbiriyle kaynaşır, buluşur, o daha farklı bir armoni yaratır. Bir ebru topluluğuyuz biz. Bütün o farklılıklarıyla, çeşitlilikleriyle ve bütün güzellikleriyle…” dedi.

“Sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz”

Büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemden bu yana neler olduğuna değinen Başkan Soyer, “Şu 5 sene içinde dünyada, Türkiye’de, İzmir’de neler yaşandığının sizler de tanığısınız. Doğal afetler, ekonomik, siyasi krizler, seçimler oldu. Ama bunlar bizim önümüzü kesecek, durduracak şeyler değil. Tam tersine, sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Hibya Haber Ajansı