Esnaf dostu bir anlayış ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentteki esnaflarla bir araya gelmeye devam ediyor.

“Kayseri, esnaf şehri”

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bir esnaf şehri olduğunu ifade ederek, “Yeraltı Çarşımızın güzide esnafına hoş geldiniz diyorum. Gerek başkanımız, gerekse esnaf kardeşlerimiz ne zaman varsak bize gönlünü açar, bizi misafir eder ve bizlere dua eder. Kayseri, malum bir esnaf şehri, bizim de amacımız, esnaflarımızın helalinden kazanıp helalinden harcamaları yönünde onlara yardımcı olmak.'' ifadelerine yer verdi.

Kayseri esnafının hayırseverliği ile gurur kaynağı olduğunun altını çizen Büyükkılıç, “Hayırseverliği ile bizim gururumuz, ahi ahlakıyla ahlaklanmış bu kardeşlerimize Cenab-ı Allah helalinden bol rızık versin diyoruz. Geçenlerde biz onları ziyaret ettik, şimdi de onlar iadeyi ziyaret bağlamında teşekkür etmek için buraya teşrif etmişler. Kendilerine minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Onlar bizleri seviyor, güveniyor, seçiyor, bizler de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Mevla’m mahcup etmesin, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozmasın diyorum” şeklinde konuştu.

“Esnaflar olarak, Memduh başkanımızın yanındayız”

Büyükkılıç’ın Yeraltı Çarşısı’na destekleriyle çarşının, modern bir alışveriş merkezi haline geldiğini ifade eden Yeraltı Çarşısı Dernek Başkanı Gökhan Gülen, “Yeraltı Çarşısı’nı kendisinin bize verdiği desteklerden bir alışveriş merkezi haline getirdik. Binlerce şükürler diliyoruz kendisine. Sonuna kadar esnaflar olarak, Memduh Başkanımızın arkasındayız ve yanındayız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı