Malezya’da China Communications Construction Company (CCCC) tarafından inşa edilen mega demiryolu projesi Doğu Kıyısı Demiryolu Bağlantısı’nın (ECRL) ilk rayları döşendi. Tarihi ana tanıklık eden konuklar arasında Malezya Kralı Sultan Abdullah Sultan Ahmed Şah da yer aldı. 

Malezya Ulaştırma Bakanı Loke Siew Fook tören sırasında yaptığı konuşmada, projeyi yerel ekonomiye sağladığı faydalar, ülkenin doğu kıyısındaki toplulukların canlanması ve ECRL’nin mümkün kıldığı beceri geliştirme ve teknoloji transferinden dolayı övdü. Çin’den gelen gelişmiş hat döşeme ekipmanlarının demiryolunun inşaat verimliliğini artırmada çok yardımcı olduğunu söyleyen Fook, “Palet döşeme makinesinin günde yaklaşık 1,5 km ray döşemesi bekleniyor” dedi. 

CCCC Başkanı Wang Tongzhou da konuşmasında, ray döşeme işleminin projenin yer altı inşaatından yer üstü inşaatına geçişine işaret ettiğini söyledi. Wang, “CCCC, ECRL projesinin inşaatını hızlandırmak ve Malezya hükümetinin kalkınma planlarıyla uyumlu olarak Malezya ile çok yönlü iş birliğini daha da güçlendirmek için kaliteli kaynaklara yatırım yapmaya devam edecek. Hedefimiz ECRL projesini iki ulusumuz arasında kalıcı ve dostane işbirliğinin bir dönüm noktası haline getirmektir” dedi.

Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) kapsamındaki büyük bir altyapı projesi olan ECRL, Malezya’nın en büyük ulaşım merkezi Port Klang’dan başlayarak yarımadanın üzerinden kuzeydoğudaki Kelantan eyaletine uzanıyor. 

Hibya Haber Ajansı