Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze ihracatında önemli bir nokta olan Muğla’da, büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri hal dışında kayıt dışı alışverişin önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 24 noktada bin 60 denetim yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri hal dışında kayıt dışı ekonomiyi engellemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir noktaya sahip olan Muğla’da kayıt dışı satışın önüne geçmek için 1 Ocak 2023 tarihinden bu güne kadar 24 noktada bin 60 denetim gerçekleştirdi. Hal Yönetmeliği’nin 25 Maddesi, valilikten alınan olur ile kara yolları üzerinde bulunan 24 kontrol noktasında büyükşehir zabıta ekipleri yol kontrol ve denetimler genel kolluk ekipleri ile koordineli olarak yapıyor.

3 bin 414 cezai işlem uygulandı

Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri bugüne kadar bin 60 denetim yaparak Ticaret Bakanlığının Hal Kayıt Sistemine bildirimde bulunmayan ve kayıt dışı ürün sevk eden 2 bin 702 kişi veya şirkete, 3 bin 414 cezai işlem yaparak tutanak tuttu. Bu uygulamalarla hal dışındaki kayıt dışı alışveriş büyük bir ölçüde azaltılarak üretimin kayıt altına alınması sağlandı. Denetimlerle üreticiler korunarak kurallara uymayanlara yaptırımlar uygulanıyor.

Hibya Haber Ajansı