İSTANBUL (AA) - İndirim kampanyalarının yapıldığı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre ParamKart işlem hacmi yüzde 84, ParamPOS işlem hacmi ise yüzde 300 artış gösterdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, ParamKart ile en çok harcamanın yapıldığı sektörler "Akaryakıt İstasyonları", "Bakkallar ve Süpermarketler", "Çok Reyonlu Mağazalar", "Elektronik ve Beyaz Eşya Mağazaları" olarak belirlenirken, en çok alışveriş yapılan ilk beş şehir İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir olarak sıralandı.

- ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 yükseldi

Kasımda ParamPOS'un işlem hacmi yüzde 300 yükselirken, işlem adedi yüzde 77 arttı. ParamPOS rakamlarına göre, en çok harcama yapılan sektörler sırasıyla "Muhtelif ve Spesiyalite Perakende Satış Dükkanları", "Sigorta Satışı, Sigortalama ve Primler", "Bakkallar ve Süpermarketler", "Diğer Ticari Faaliyetler" ve "Et Marketleri ve Perakendeciler, Soğuk Depolama" oldu. Geçen yıl 368 lira olan ortalama sepet tutarı ise yüzde 116 artarak 796 lira olarak gerçekleşti. En çok harcama 27 Kasım'da yapıldı.

Harcamaların yüzde 72'si kredi kartı, yüzde 21'i debit kart, yüzde 7'si yabancı kartlarla, yüzde 73'ü tek çekim, yüzde 27'si ise taksitli yapıldı.

- Hedef 160 milyar lira ciroya ulaşmak

Söz konusu büyümeyi değerlendiren Param Kurucu ve Üst Yöneticisi Emin Can Yılmaz, geçen yılın aynı dönemine göre ParamKart ve ParamPOS ile yapılan işlemlerde yaklaşık 3 kat artış yaşadıklarını bildirdi.

Yılmaz, ParamPOS'un aylık 1 milyar lira olan işlem hacmini 1 günde yakaladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Kendi rekorumuzu kırarak 24 saatte 1 milyar liralık işlem hacmine ulaştık. 2023'ün sonuna yaklaşırken yılın en avantajlı indirim kampanyalarının düzenlendiği dönemde de benzer başarılara imza attık. Bu yıl sonunda hedefimiz 160 milyar lira ciroya ulaşmak. Tüm bu başarılarla Türk ekonomisine katkı sağlamaya, önümüzdeki süreçte bütünleşik finans sağlayıcısı olarak finansal teknoloji alanındaki farklı çözümlerimizle ekosistemimizi büyütmeye ve sektördeki liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."