Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 2022 yılının muhasebesini yaptı. 

 

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Milletvekilleri; Mehmet Ali Cevheri, Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, İlçe Belediye Başkanları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Toplantının öne çıkan konusu Karakoyun Deresi'nden temiz su akıtmak oldu. 

Başkan Beyazgül DSİ yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini, Karakoyun Deresi'nden temiz su akıtılmasının hedeflendiğini belirtti.

 

Başkan Beyazgül, "Arkadaşlarımız bir ilki gerçekleştirdik. Atık sudan gübre elde ettiler. Gübrelerimiz şu anda çok kıymetli oldu. 6 fabrikayı açtık. Bir fabrikayı halk ekmeğine dönüştürdük. Abide Kavşağı çalışmaları tamamlandı. Kuzey şehir konut projesi çalışmaları başladı. OSB’nin su sorununu çözeceğiz. Halk Ekmek Fabrikası sona gelindi. Hobi Bahçeleri hak sahipleriyle buluştu. Diyarbakır-Mardin çevre yolunu trafiğe açtık. Eyyübiye’deki koku ile ilgili defalarca oraya gittik, koku yok. Raylı sistem projemizle Karaköprü’den Eyyübiye’ye kadar ulaşacak bir sistemdir. Ulaşım master planı biz geldiğimizde yoktu. Biz ulaşım master planını hazırlattık. Yakında proje ihalesine çıkacağız. Urfa raylı sisteme de sahip olacak. Önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü trambüslerle ilgili çalışmalar tamamlanacak. Bugün için şehrimizle ne kadar övünsek azdır. Çok az zamanda çok yollar kat ettik. Belediyemiz ve bütün kurumlar yaptığı bütün işlerde mevzuat çerçevesinde ve hukuk içerisinde kalarak başarıyor. Mevzuat ve hukuk çerçevesinde hareket edelim. Allah’ın izni ile başarının önünde de bir engel yoktur. Herkes kendi görevini bilecek” ifadelerini dile getirdi.

 

Toplantı daha sonra gazetecilerin soruları ile devam etti.

 

Haber: İbrahim Uyğur