Şanlıurfa’ya hizmet aşkı ile 2019 yılından bu yana yapılan proje çalışmaları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2022 yılı yılsonu lansman toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen lansmana Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa Gurup Başkanvekili Faruk Bayuk, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İlçe Başkanları ile yerel ve Ulusal televizyon ve Gazete temsilcileri katıldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Büyük Projeler Büyükşehir ile Hayata Geçiyor” sloganıyla kentte yapılan ve yapılacak olan projelerin yer aldığı sunum gerçekleştirerek Şanlıurfa’nın her geçen gün daha da güzelleştiğini birlik ve beraberlik içerisinde bu değişim ve dönüşümün devam edeceğini aktardı.

 

ŞANLIURFA’YA RAYLI SİSTEM

 

Şanlıurfa’ya raylı sistemi kazandırmakta kararlı olduklarının altını çizen Başkan Beyazgül, “ Raylı sistem Karaköprü ilçesinden Eyyübiye ilçesine kadar uzanacak bir sistem olacak. Raylı sistemi yapmak için öncelikle ulaşım master planı gerekiyordu. Ulaşım master planı biz göreve geldiğimizde yoktu. Bu planı hazırlattık. Şimdi yakında proje ihalesine çıkacağız. Raylı sisteme de sahip olacağız.” Dedi.

 

AKPİYAR VE KARAKYOUN DERELERİNE SU VERME PROJESİ

 

Akpiyar ve Karakoyun derelerine su verme projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Beyazgül, “Sırrın Akpiyar deresine su verme projesi ise hazırlandı. DSİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer oradan suyu alırsak ki bu suyu tekrar kanala geri verceğiz. O projede inşallah başlamış olacak. Karakoyun deresine su vermek ile ilgiliyse DSİ tarafından yapılacak göleti bekliyoruz. Eğer gölet tamamlanır ve su toplarsa bu projenin de taslak hali hazır. İnşallah bu projeyi de yapmış olacağız.” Diye konuştu.