Bakan Tunç'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Gerekli soruşturma açıldı özellikle tasvip etmediğimiz bir görüntü o adliyelerde olmaması gereken. Hem savcı ile soruşturma açıldı hem de ilgili baroya suç duyurusunda bulunuldu. Bu tür nahoş görüntülere izin verilemez. Bu tür görüntülerle yargının da yıpratılmasına müsaade edemeyiz. Dolayısıyla gerekli soruşturma hem savcı hem de avukat açısından açıldı. Barolar birliğinden beklentimiz bu tür durumlarda özellikle hassasiyetle davranılması ve gerekli tedbirlerin soruşturmaların noktasında.

Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Vefat eden vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak geride kalanlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir. Özellikle o kaza ile ilgili olarak ilk rapora göre bir tahliye kararı verilmiş ama sonrasında ortaya çıkan görüntüler sonrasında tekrar müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. İkinci raporda sürücünün kusurlu olduğu yönünde bir rapor geldi. İki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için de adli tıp kurumuna gönderildi dosya adli tıp kurumunun raporu bekleniyor. Biz de bu süreç içerisinde Somali makamları ile görüşmeleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de sanığın Türkiye’ye gelmesi ve bu konuda yargılama sürecine katılması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında bu şekilde hakkının hukukunun kaybedilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz.

Özellikle sosyal medyada da bu konuda birtakım eleştiriler var bu konu malzeme yapılmaya çalışılıyor. Özellikle muhalefet lideri sayı. Özgür özel de bu konuda eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını sayın özgür özele bırakmayız biz sonuna bunu takip edeceğiz. Adaletin ortaya çıkması için sonuna kadar çalışacağız. Bu kapsamda Somali adalet bakanıyla da bizzat görüştüm. Bu konu Somali tarafında da olaya iyi niyetle bakıldı. İnşallah yakın zaman içerisinde yargılama süreci başlamış olacak.

Ankaragücü-Rizespor maçındaki çıkan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Hepimizi üzen olaylar bunlar.  Özellikle sporun bir kardeşlik olduğunu düşünürsek bu görüntülerin kardeşliğe zarar verdiğini düşünüyoruz. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi noktasında kanunumuz var. Bu kanunun tam anlamıyla uygulanması noktasında kararlılığımızı sürdüreceğiz. 2011 yılında yürürlüğe giren 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi kanununda önemli yaptırımlar var. Bunları ihlal edenlerle ilgili önemli yaptırımlar var. Spor sahalarına spor alanlarına hem müsabaka dışında hem de müsabaka esnasında özellikle sporda şiddeti teşvik eden, spor sahalarına yasaklı madde sokan, tribünlerde hakaret içeren sloganlar atan bu olayların bir daha olmaması noktasında kanunumuzda bir takım değişiklik ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Biz taslak çalışmamızı gerçekleştireceğiz konunun tüm tarafları ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Tüm taraflarla birlikte hazırladığımız ihtiyaçları ortaya koyduğumuz bir taslağı TBMM’de milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Olayın hemen ardından adli soruşturmayı gözaltı süreçlerini ve sonrasında sulh ceza hakimliği tutuklama tedbir kararlarına başvurdu. Bu konudaki süreçleri takip edeceğiz. Sporda şiddetin önlenmesi konusunda kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Hibya Haber Ajansı