Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, gösterilerle devam ediyor.

30 yıllık festival serüveninin yer sergilendiği Tayyare Kültür Merkezi’ndeki sergi kültür ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.1993 yılında gerçekleştirilen ilk festivalden günümüze festivalin oluşum ve gelişim süreçlerinin ele alındığı söyleşide, tarihi öneme sahip geleneksel kültürün yaşatılması ve bugünlere erişimindeki süreç izlendi. UNİMA Türkiye Milli Merkezi SOKÜM Proje Komisyon Başkanı Yücel Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, UNİMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Enis Ergün, BKSTV eski Başkanı Ahmet Erdönmez, Akademisyen Mevlüt Özhan ve Karagöz Sanatçısı Şinasi Çelikkol, konuşmalarında geçmişle ilgi bilgi verdi.

Bursa’daki 8 salonda, 39 gösteri ile 3 atölyenin de çocuk ve gençlerle buluştuğu festival, Cumartesi günü sona erecek. Rezervasyonların ücretsiz olarak yapıldığı festivale katılan ekiplerin plaketleri, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik tarafından verildi. Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle Türki cumhuriyetlerden de ekiplerin katıldığı festivalde, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Azerbaycan Devlet Kukla Tiyatrosu, Kazakistan Almati Devlet Kukla Tiyatrosu ve Harezm Bölge Kukla Tiyatrosu temsilcileri, dünyada saylı organizasyonlar arasında yer alan 20. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’nde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı