Ford Motor Co. (F), CEO'su Jim Farley, şirketin hem Apple Inc'in CarPlay'ini hem de Alphabet'e ait Android Auto'yu araçlarında tutmaya olan bağlılığını bir kez daha doğruladı. Açıklama, rakip otomobil üreticisi General Motors Co.'nun yeni Chevrolet Blazer EV'de kendi bilgi-eğlence ürünü için bu sistemleri bırakmaya karar vermesinden hemen sonra geldi. Farley, X'te “Apple CarPlay ve Android Auto'yu korumaya kararlıyız. Ford müşterileri bu özellikleri seviyor çünkü gözlerini yolda ve ellerini direksiyonda tutmalarına yardımcı oluyorlar.” dedi. Ford'un, Mustang Mach-E ve Ford Edge'de standart olan, CarPlay ve Android Auto telefon yansıtma özellikleriyle uyumlu SYNC 4A araç içi bilgi-eğlence sistemi ile pazardaki en iyi deneyimi sunduğuna inandığını vurguladı.

Air France-KLM Group’un (AF) hisseleri, havayolunun Perşembe günü 2024-2026 görünümünü onaylamasının ve 2026-2028 dönemi için yukarı yönlü faaliyet kar marjı görünümünü %8'in üzerine revize ettiğini söylemesinin ardından Fransa'da sabahın erken saatlerinde artış gösterdi. Şirket, dönüşüm programının daha da hızlandırılmasına ve artan maliyet etkinliğine dayanarak, işletme sonuçlarının önümüzdeki beş yıl içinde tüm işletmelerde 2 milyar Euro oranında iyileşmesini öngörüyor. 2023 Yatırımcı Günü öncesinde yapılan güncellemede İcra Kurulu Başkanı Benjamin Smith, şirketin önümüzdeki beş yıldaki stratejik hedeflerini ve mali gidişatını sundu. Smith "Çevresel etkimizi azaltmak için kendimize koyduğumuz iddialı hedeflere ulaşırken, sürdürülebilir ve daha kârlı bir büyüme sağlamak için artık daha da hızlanmak ve Grubumuzun varlıklarının tüm potansiyelini yakalamak için iyi bir konumdayız." Açıklamasında bulundu. Yatırımcı Günü gündemine göre şirket, tüm iş kollarında maliyet tasarrufunu ve sadeleştirmeyi sürdürürken pazar konumlarını iyileştirmeyi ve gelir girişimlerini artırmayı hedefliyor.

Amazon (AMZN)- Avrupa'nın yüksek mahkemesi bugün verdiği kararla Amazon'un Lüksemburg'a 250 milyon euro (273 milyon dolar) geriye dönük vergi ödemek zorunda olmadığına karar vererek, AB antitröst şefi Margrethe Vestager'in çokuluslu şirketlere yönelik tatlı vergi anlaşmalarına yönelik baskılarının yanlış olduğuna karar verdi. Avrupa Birliği'nin Lüksemburg merkezli Adalet Divanı (CJEU), "Adalet Divanı, (Avrupa) Komisyonunun, Lüksemburg tarafından Amazon'a verilen vergi kararının (AB'nin) iç pazarıyla uyumlu olmayan bir devlet yardımı olduğunu tespit edemediğini doğruladı" dedi.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı