Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ilçedeki mahalle ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Başkanla Akşam Çayı Programı vasıtasıyla mahalle sakinleri ile bir araya gelip, onları dinleme fırsatı bulan Başkan Arısoy’un bu haftaki ziyaret yeri Gökalp Mahallesi’ydi. Söze Gökalp Mahallesi’ne son 4.5 yılda yapılan yatırımlarla ilgili başlayan Başkan Arısoy, Zeytinburnu geneline yapılan yatırımların merkezinde yer alan Gökalp Mahallesi’nin bu konuda çok şanslı olduğuna dikkat çekti.

Zeytinburnu’na inşa edilen dev Millet Bahçesi’nin en temel muhatabının Gökalp Mahallesi olduğunu hatırlatan Başkan Arısoy, “Hepimizin bildiği üzere, açılışı için gün saydığımız ve 10 farklı spor branşında hizmet verecek olan Spor Merkezi’mizi burada açıyoruz. Yine mahallemizin sahil kısmına bakan ve Marmaray’ın tam üzerine yer alan Zübeyde Hanım Parkı’mızı da buraya kazandırdık. Mahallemiz bu dönem yapılan yatırımların merkezi konumunda yer aldı, siz hemşehrilerimizin bu konuda çok şanslı olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu.

“Zeytinburnu’nu birlikte 100 yıl ileriye taşıyabiliriz…”

Kentsel dönüşüm konusundaki soruları da dinleyen Başkan Arısoy, ilçe genelinde aciliyetle çözülmesi gereken ve yıllardır sorunlar yaşayan birçok projeyi sonuçlandırdıklarını ancak ilçedeki toplam konut sayısına bakıldığında, bu yapılan işlerin çok düşük oranda kaldığını ifade ederek, daha sağlam ve afete hazırlıklı bir Zeytinburnu için topyekün çalışılması gerektiğinin altını çizdi. “Evlerimizi, binalarımızı dönüştürme irademizin devam etmesi lazım.” diyen Başkan Arısoy, “Yapılarımızı dönüştürebilirsek Zeytinburnu’nun 100 yıl daha ileriye taşımış olacağız. O yüzden siz değerli hemşehrilerimizin de taşın altına elini sokması gerekiyor. Birlikte Zeytinburnu’muzu geleceğe taşıyabiliriz. Dönüşen her bina bizim için zaferdir.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı