AKBNK – Mehmet Emre Cihangir tarafından 500.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
ANHYT – Ocak – Kasım döneminde prim üretimi %107 artışla 6,2 milyar TL’ye yükseldi.
ALFAS – Mehmet Emre Cihangir tarafından 1.111.200 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
ALARK – Şirket bağlı ortaklığı Alarko Tarım’ın tarım ve seracılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin satın alımına yönelik ön protokol imzaladığı açıklandı.
ASTOR – Şirketin yurt içi bir firmanın açtığı Güç Faktörü İyileştirme İşleri konulu 4,1 milyon dolar ve 4,3 milyon TL’lik ihaleyi kazandığı açıklandı.
ASTOR – Mehmet Emre Cihangir tarafından 50.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
AVPGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
BINHO – 1000 Finansal Teknolojiler unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
CEOEM – Şirketin 0,68 milyon dolar tutarında iş aldığı açıklandı.
CONSE – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Tres Enerji’nin sermayesinin 36 milyon TL’den 72 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
DAGHL – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Ocak’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
DAGI & DAGHL – DAGI’nın DAGHL sermayesinde sahip olduğu 7.570.235 adet payın 13,19 TL pay başına fiyattan Mahmut Nedim Koç’a Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında satışının gerçekleşmesi için Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
DAPGM – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun mevcut ve potansiyel projelerin projelendirme, inşaat ve finansman giderlerinde, finansal borçların ödenmesinde, Şirket işletme sermayesi ve faaliyet giderlerinin karşılanmasında kullanılmasının planlandığı açıklandı.
DGGYO – Şirket ile Saha Kurumsal arasında 1 yıl süreli Kredi Derecelendirme Sözleşmesi’nin imzalandığı açıklandı.
DOFER – Şirketin yurt içi üç firma ile toplamda 16,6 milyon TL tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.
EDIP & EYGYO & KNFRT & KONKA & MOBTL & RTALB & SEGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Ocak’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
EKOS – Şirketin 6,4 milyon euro tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı. 
FONET – Şirketin İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi  ile 36 ay süreli HBYS Hizmet Alımı sözleşmesinin 15,4 milyon TL bedelle imzalandığı açıklandı.
GENIL – Spınraza adlı SMA İlacının Türkiye’de şirket adına ruhsatlandığının açıklanması sonrasında ilaca yönelik olarak SGK ile şirket arasında Alternatif Geri Ödeme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
GZNMI – İzmir’e şube açılmasına karar verildiği açıklandı.
GARFA – 95 gün vadeli 304 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
GARAN – Mehmet Emre Cihangir tarafından 400.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
GEDIK – Şirket bağlı ortaklığı Marbaş Yatırım’ın halka arzı kapsamında Borsa ve SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
GEDIK – Tekirdağ’da şube açılması kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
HALKB – 70 gün vadeli 467 milyon TL ve 88 gün vadeli 210 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
HATEK – Yusuf Öztaşbaşı tarafından 200.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
ISCTR – Mehmet Emre Cihangir tarafından 200.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
ISCTR – Bankanın IFC, PROPARCO ve GGF ile toplam 67 milyon Doları ve 75 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladığı açıklandı.
IZENR – Pay geri alım programının başlatılmasına 105.000.000 adet paya karşılık 650 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
KAYSE – SS Elbistan ve Civarı Pancar Ekiciler Kooperatifi tarafından 14.024.025 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kakdileştirme başvurusu yapıldı.
KGYO – Şirket portföyünde yer alan İstanbul Eyüpsultan’daki parselin Eyüpsultan Belediyesi lehine hibe edildiği açıklandı.
KRVGD – Şirketin sermayelerinin %100’üne sahip olduğu Dünya93 ile Sistem Pazarlama’yı devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.
KONTR – Şirket ile IC İçtaş arasında Erzin-2 GES Projesi için Mühendislik, Ekipman Tedarik ve Devreye Alma İşleri kapsamında 3,2 milyon dolar ve 158,8 milyon TL tutarlarında sözleşme imzalandığı açıklandı.
LIDFA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
MEGMT – Şirket payları 15 Aralık'ta Borsa'da işlem görmeye başlayacak.
MEKAG – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Meka İthalat’ ile yurt dışındaki yerleşik bir şirket arasında Kuzey Amerika pazarında Kırma Eleme Tesisi Satışı konusunda Bayilik Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
MARTI – 4,5 TL fiyatlı ayrılma hakkının kullanım tarihlerinin 14 – 27 Aralık olduğu açıklandı.
OTKAR – Şirketin 136 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
OYYAT – 77 gün vadeli 105 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
QNBFB – Bankanın IFC, PROPARCO ve GGF ile toplam 60 milyon Doları ve 45 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladığı açıklandı.
OYAKC – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
PAGYO – Ankara Çankaya’daki 24.172 m2 arsanın tapu işlemlerinin tamamlandığı açıklanırken, arsa üzerine banka tarafından 1,5 milyar TL ipotek tesis edileceği açıklandı. 
PRDGS – Re – Pie Portföy Yönetimi Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na 25,0 milyon TL tutarında girişim yatırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.
PGSUS – Şirketin 2012 Airbus siparişi kapsamında 2024 yıl sonuna kadar teslime konu 17 adet Airbus A321neo uçağın finansmanının finansal kiralama yöntemiyle sağlanmasına karar verdiği açıklandı.
RAYSG – Ocak – Kasım döneminde prim üretimi %132,5 oranında artışla 10,2 milyar TL’ye yükseldi.
RTALB – Şirket ile Thermo Fisher Scientific arasında Distribütörlük Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
TMSN – 500 milyon TL’ye kadar kira sertifikası ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
THYAO – Mehmet Emre Cihangir tarafından 50.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
TTKOM – Mehmet Emre Cihangir tarafından 150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
TUPRS – Mehmet Emre Cihangir tarafından 100.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
VAKFN – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun finansal kiralama işlemlerinin finansmanında kullanılacağı açıklandı.
VRGYO – Özelleştirme İdaresi tarafından İstanbul’daki taşınmazın özelleştirilmesi kapsamında açılan ihalede şirketin 1,6 milyar TL teklif verdiği, teklifin en yüksek teklif olduğu açıklandı.
VKFYO – Filiz Darende tarafından 3.363.130 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
YKBNK – Mehmet Emre Cihangir tarafından 700.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
YEOTK – Vangölü Elektrik Dağıtım tarafından ihale edilen Scada Genişleme ve Entegrasyon yapımı işi ihalesinin 1,4 milyon dolar bedelle sözleşmenin imzalandığı açıklandı.
YKBNK – Yurt dışında 92 gün vadeli 15 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
YKBNK – 55 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
ZOREN – 154 gün vadeli 66,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ZOREN – 399 gün vadeli 141,9 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı