Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Türk bürokrasi tarihi modernleşme tarihimizin önemli bir parçası. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminden itibaren kamusal alanda demokratik yapılarım temel hak ve özgürlerine müdahale edemeyeceğini  açık ve net bir şekilde savunmuş, adımlar atmıştır.

200 sonrası dönemin ilk sonrasında Cumhurbaşkanımız  başbakan olarak o dönemde güçlü bir mücadele ortaya koymuş, bürokrasiyi tam da olması gerektiği gibi kamu hizmeti aygıtı noktasına çekmek için yine görünür bir mücadele ortaya koymuştur.

Cumhurbaşkanımız bürokratik oligarşilerin üzerinden ciddi dirençlerle karşılaşmıştır. Son 10 yılda Türkiye yönelik yeni nesil müdahale ve darbe e girişimlerinde bu türden bürokratik  dirençlerin ne denli zararlı etkilerinin olduğunu milletçe gördük.

Hamdolsun bütün bunlarla Sayın Cumhurbaşkanımız güçlü liderliği ve maharetli siyasetiyle başa çıkmayı başarmıştır. Bu süreçte yenilikçi yerli ve milli bürokratların desteği yine cumhurbaşkanımızın liderliğini yaptığı siyasi hareketinin dinamizmi ve milletimizin kararlı duruşu cumhurbaşkanımıza büyük bir destek olmuştur."

Hibya Haber Ajansı