Bakan Uraloğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bildiğiniz üzere İstanbul’u Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım alt yapısına sahip şehirlerinden  biri yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz.

Dünyanın en zengin ve saygın kent içi raylı sistem projelerini  bir bir hayata geçiyoruz. Bugüne kadar İstanbul’da yapımını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometredir. Marmaray hizmete açıldığı günden bu yana 1 milyar üzerin de seyahat gerçekleşti.

2 Ekim 2022 tarihinde hizmete açtığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosundan şimdiye kadar yaklaşık 9 milyon İstanbulluya konforlu güvenli ulaşım imkanı sağladık. Bu yıl 22 Ocakta açtığımız İstanbul Havalimanı-Gayrettepe hattı ile bugüne kadar 3,5 milyonun üstünde yolcu seyahat etti.

8 Nisan’da açtığımız şehir hastanesi ile bağlantılı olan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Kayaşehir Metro Hattımızdan da bugüne kadar 2 milyon yolcu seyahat etti. şuanda da toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan  5 metro hattında İstanbul için çalışıyoruz. "

Hibya Haber Ajansı