Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda Yerli Malı Haftası’nı kutlayarak, miniklere yönelik birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Etkinlikte minikler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Ayrıca çocukların yerli tüketimin bilinçli olarak artması amacıyla bir pano da hazırlandı. Çocuklar yerli ürünleri tanırken, hepsiyle tek tek fotoğraf çekildi.

Minikler, kurduğumuz stantta yöresel lezzetleri de tanıdılar”

Büyükşehir Belediyesi Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun sorumlusu Özden Topçu, Yerli Malı Haftası için çocuklara yerli tüketim hakkında bilinç aşılamak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini ve kapsamlı bir pano hazırladıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak özel günlere dikkat ettiklerinin altını çizen Topçu, '' Farkındalık olsun diye etkinlikler düzenliyoruz. Öğretmenlerimiz teknoloji, yöresel ve gıda alanında güzel bir pano hazırladılar ve bununla alakalı birçok etkinlik düzenlediler. Çocuklara yerli tüketim hakkında bilinç aşılamak istedik. Bugün kalabalık bir grubumuz hem kütüphanemizi tanımaya hem de Yerli Malı Haftası için düzenlenen ve hazırlanan etkinliklere katıldılar. Kurduğumuz stantta yöresel lezzetleri de tanıdılar.” dedi.

Hibya Haber Ajansı