İSTANBUL (AA) - Yıllardır Sarıkamış'ın kristal karında yüzlerce çocuğa kayak ve snowboard sporunu sevdiren Oyun Kampta, 2024 sömestir tatilinde ortalama 150 çocuk ile yeniden Sarıkamış'ta buluşuyor.

Oyun Kampta'dan yapılan açıklamaya göre, Oyun Kampta Kayak Akademi uzun yıllardır kayak ve snowboard sporunda kazandığı tecrübeleri sayesinde 30'ya yakın deneyimli antrenörü ile 3 gece 4 günlük kayak kamplarında 8 saatlik temel eğitim ile çocuklara bu sporu sevdirmeye devam ediyor.

Kayak kamplarındaki temel eğitimlerde çocuklara önce ekipman tanımak ve kayakları takıp çıkarma konularında teorik eğitimler veriliyor. Ardından 8 saatlik pratik derslerde temel duruş, düz kayma, kar sapanı ve kar sapanı dönüşleri eğitimleri ile devam ederek çocuklar temel bazda kayak yapabilir hale geliyor.

Yaklaşık 8 senedir devam eden kamplarda çocuklar kayak eğitimlerinin yanı sıra Oyun Kampta Akademi eğitmenleri ile de atölyelerde buluşuyor. Telefon ve tabletin kullanılmadığı kamplarda çocuklar ve aileleri ayrıca "Kafkas Yöresel Halk Dansı" ile tanıştırılıyor ve kocaman kayak okulunun bahçesinde sucuk-ekmek ve veda partisi ile kamp akşamları hem çocuklar hem de ebeveynler için renkli bir hal alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oyun Kampta Turizm'in kurucu ortağı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Asya Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Belma Atakan Özay, yaklaşık 10 senedir her kış Sarıkamış'ta birçok aile ile beraber kayak kamplarında buluştuklarını anımsatarak, kayak öğrenmek isteyen hatta kamplar sonrasında bu sporda profesyonelleşmek isteyen çocukların bu spora olan yatkınlığı ve sevgisi göz önünde bulundurularak gerekli yönlendirmelerin ailelere yapıldığını ve Oyun Kampta çocuklarından ileri dönemde muhakkak kayak sporunda milli sporcuların çıkabileceğini düşündüklerini aktardı.

Verilen bilgiye göre, Oyun Kampta çocuk ve aileler için hazırladığı doğa-spor ve kültür kampları ile kendilerine ihtiyaçlarına yönelik kamp planını sunuyor. Özellikle her kamp sonrasında ailelerin geri bildirimlerini dinleyen Oyun Kampta, aileler tarafından ilk seçim olmaya ilk günkü gibi devam ediyor.