Belediye İş Sendikası’ndaki buluşmada yüzlerce işçi Başkan Soyer’i “Asla yalnız değilsin”, “İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak” sloganları ile karşıladı.

“Tunç Başkan elini taşın altına koydu”

Belediye İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deprem, pandemi, sel felaketi gibi zor dönemlerde görev yaptığını belirterek, “Tunç Başkanla Seferihisar'dan bu yana birlikte çalışıyoruz. Tunç Başkanın başına gelmedik kalmadı. Kemeraltı’na hiç bir belediye başkanı risk alıp girmedi. Ama Tunç Başkan bölgenin sıkıntısını çözmek için elini taşın altına koydu. İzmir için elinden geleni yapıyor. Elini değil gövdesini koydu.” dedi.

 

“Demokrasinin ve barış insanlığın en güzel değerlerinden”

İzmir’in Türkiye'de emeğin, alın terinin, demokrasinin, kardeşliğin, huzurun hakim olduğu bir şehir olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer ise, “Ne demokrasi, ne barış; uğruna mücadele edilmeden korunuyor. Barışın da demokrasinin de insanlığın en güzel değerlerinden olduğunu biliyoruz. Ama eğer bu değerlere sımsıkı sarılmazsanız, onun için mücadele etmezseniz, birileri elinizden alıp götürür. Onun için uğruna mücadele etmek gereken erdemler, değerler var.” diye konuştu.

“Hiç birimiz sefalete layık değiliz”

Sadece İzmir için değil bütün Türkiye için iyi örnek ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Soyer, “Bundan sonra da buna devam edeceğiz. Çünkü bizim arkamızdaki kadim kültür, buna layık. Bizler buna layığız. Bizden sonra gelecek olanlar da buna layık. Hiç birimiz sefalete, sürünmeye, bir kişinin iki dudağının arasında olmaya layık değiliz.” ifadelerine yer verdi.

Zor zamanların birçok önemli olguyu netlikle ortaya koyduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

“Bu zor zamanlar başka bir şey daha gösteriyor. Gerçek dostlar ve düşmanları... Bu zor zamanlar turnusol kağıdı gibidir. Birden bire kim gerçek dost, kim değil bütün açıklığı ile bütün şeffaflığı ile görürsünüz. Zor zamanların böyle güzel bir yanı var. İyi zamanlarda o ayırt edilmez, farkına varılmaz. Emin olun bu dostlukla biz çok daha iyi şeyler inşa edeceğiz.”

 

 

Hibya Haber Ajansı