Bursa’dan altyapıdan kültür ve sanata kadar birçok alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurum içi eğitimlerini de ara vermeden sürdürüyor.

Belediye binası eğitim salonundaki programda, Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Uğur Saklangıç ve Hüdayi Taşçı tarafından iş güvenliğiyle ilgili mevzuatlar, yöneticilerin üzerine düşen sorumluluklar hakkında bilgilendirme yapılırken ekip çalışması ve dikkat testi uygulaması da gerçekleştirdi.

Programın ikinci bölümünde ise bir iş kazası karşısında tüm tarafların savunmalarını canlandırdığı bir tiyatral canlandırma yapıldı.

Büyükşehir belediyesinin üst yöneticilerine yönelik tecrübe paylaşımının yapıldığı bir eğitim programı düzenlediklerini belirten Aka, “Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz ve ekibi tarafından detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Ocak ayı içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Belediyeler Birliği, BTSO, ilçe belediyeler ile ortaklaşa uluslararası ölçekte bir iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu düzenleyeceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi arasında ortaklaşa bir süreç yürütüldüğünü ve üst düzey yöneticilere iş güvenliği ve sağlığıyla ilgili bir eğitim verildiğini ifade etti.

‘Neden güvenli yönetmeliyiz?’ başlıklı eğitimleri birçok ulusal ve uluslararası firmaya verdiklerini ancak ilk kez bir kamu kurumuna bu eğitim verdiklerini anlatan Yamankaradeniz, “Bu eğitimdeki amacımız, yöneticilerin iş sağlığı ve güvenliğindeki rolünün önemli olduğunu, hatta birinci sırada olduğunu vurgulamaktır. 11-12 Ocak 2024 tarihlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi himayelerinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin destekleriyle uluslararası iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu düzenleyeceğiz. Sempozyumun bir kısmı Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci buluşması olarak yapılacak.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı