Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Eskişehir’de Sporun Geleceği Çalıştayı” sorunlar ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı sunumla tamamlandı.

Çalıştayın ikinci gününe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, EASKF Başkanı Sadri Atam, belediye bürokratları, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Ticaret Odası ve TÜFAD temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi, branşların il temsilcileri, kulüp yöneticileri, kulüp antrenörleri, hakemler, sporcular ve duayenler yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılara seslenen Ünal, “Dün Eskişehir’deki 28 farklı amatör spor branşındaki il temsilcileri, antrenörler, hakemler, sporcular, duayenler, üniversite temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte masalarda ilgili oturumlar yapıldı, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. İlk kez gerçekleştirilen ve diğer şehirlere de örnek olacağını düşündüğümüz, şehrimizdeki amatör sporun yol haritasının belirleneceği bu çalıştayda bugünün raporu bir sunu halinde katılımcılarla paylaşılacak ve tartışmaya açılacaktır.” dedi.

Konuşma sonrası çalıştayın ilk gününde belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy tarafından katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi. Fikir paylaşımı, soru cevap bölümünün de gerçekleştiği son oturumla çalıştay tamamlanırken ele alınan sorunların çözümleri ve çıktıları, kitapçık ve PDF formatlı dijital kitapçık halinde Eskişehir’deki kamu, özel kurumlar ve spor paydaşlarıyla paylaşılacak.

Oluşturulacak kitapçık gelecek yıllar için Eskişehir’de tüm amatör spor branşlarında yol haritası niteliği taşıyacak.

Hibya Haber Ajansı