Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bu hafta içerisinde Ankara Adana’da İzmir büyükşehirlerin gerek milletvekilleri gerek teşkilat gerekse belediye başkanlarıyla Ankara’da toplantımızı yaptık.

Onların kanaatlerini yaptık. Nasip olursa Pazar günü İstanbul’un 3 bölgenin de bugün kanaatlerini alacağız.

Bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da biz birinci derecede büyükşehirlerin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Bu arada tabi bazı illerinde adaylarını açıklayabiliriz. Gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz.

F-16 sorusu

Dün akşam Sayın Biden ile etraflıca görüşmemiz oldu. Bu görüşmenin ana başlıklarını bir F-16 ile ilgili gelişmeler teşkil etti.

Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu ve bununla ilgili olarak da kongreye her türlü teklifini yağamaya hazır olduğunu söylüyor. Tabi tek şeyleri özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız.

İsveç’le ilgili olarak da bizim parlamentomuzun vereceği kararı çok çok önemsediklerini söylediler. Bizde kendilerine İsveç konusunda da bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşalım içerisinde olduğunu yeter ki terörle ilgili yaklaşımlarını İsveç kontrol altına alsın.

Bizler millet meclisimiz olarak şuanda komisyondan zaten geçti. Dışişleri komisyonumuz şu anda kongre ile gelişmeleri yürüyor.

Özellikle Gazze konusunu sayın Biden ile ele aldık. Gazze’deki gelişmeler de şuan itibariyle 18 bine yakın çocuk yaşlı, camiler klişeler bunların yıkılmasının nedenli insani olduğunu ve bu noktada özellikle ABD’nin başta siz olmak üzere buraya müdahil olmanız gerekir dedik.

Bizlerde elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. ABD’nin Gazze’ye müdahil olması gerektiğini söyledik.

İsrail’den bu noktada iyi niyet beklemek mümkün değil. Şuanda tüm dünyanın İsrail’e nasıl baktığını görmemiz lazım. Nitekim BM Genel kurulunda hatırlayın önce 121 burada İsrail’in tamamıyla karşısında yer aldı. o zaman 40 çekimser kalmıştı.

Şimdi devran değişti. Bu 121 ciddi manada artarak bizlerle beraber hareket etti. Bu da gösteriyor ki İsrail artık yalnızlığa doğru gidiyor. "

Hibya Haber Ajansı