İBB’nin İZELMAN, Türkiye Bilişim Derneği, HALICI Bilgi İşlem işbirliği ile düzenlediği Cumhuriyet’in 100. yılı temalı 30. TBD Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nın kazananları belli oldu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan ödül törenine İBB Başkanı Tunç Soyer,  İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, jüri üyeleri ve sanatseverler katıldı. Televizyon yapımcısı ve yönetmen İzzet Öz’ün sunumunu yaptığı ödül töreninde finale kalan 10 eser sanatseverlerle buluştu.

“Kendilerinden sonra geleceklere ilham vermeye devam etsinler”

Törende söz alan Başkan Soyer, “ Cumhuriyetin 100’üncü yılında çağdaş medeniyetler seviyesine erişmek için eğitimi, demokrasiyi, bilimle, teknolojiyle buluşturmak mecburiyetindeyiz. 30 yıldır bunu kararlılıkla sürdürdüğü için hem Bilişim Derneği’mize hem Emrehan Bey’e hem de tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm sanatçılara, zekasıyla yeteneğini bilişim teknolojileriyle buluşturan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum ve her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kendilerinden sonra geleceklere ilham vermeye devam etsinler.” diye konuştu.

“Sanat dostu Başkan Soyer”

Başkan Soyer’i sanat dostu bir başkan olarak gördüğünü ifade eden Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, yarışmanın tarihçesi hakkında bilgiler verdi. 1994 yılında ilk düzenlenen yarışmada emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Halıcı, “Bu yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini yürekten kutluyorum” dedi.

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe de konuşmasında ''Türkiye’nin bütün illeri İzmir gibi olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Finalistler halk oylamasına sunuldu

44 eserin başvuruda bulunduğu yarışmada teknik jüri, ön elemeyi yaparak değerlendirmeye alınması için 20 eser seçti. Yarışma jürisi, 20 eser içinden 10 eseri seçerek, finale kalan eserleri belirledi. Finalistler Beste Yarışması Youtube kanalı üzerinden halk oylamasına sunuldu.

Oylamalar sonucunda 1. olan eser Selim Aysan' ın “Yakamoz” eseri oldu. 2, 3, 4 ve 5'inci olan eserler sırasıyla Alper Demiray' ın “Varoluş Hikayesi”,  Ali Çağan Gündüz' ün “Kutlu Mücadele'',  Ayhan Tekin' in “1918’den 23’e”, İlker Akman' ın “Altun” eserleri oldu.

Yarışmada birinciye 25 bin TL., ikinciye 20 bin TL., üçüncüye 15 bin TL., dördüncüye 8 bin TL., beşinciye 7 bin TL., altı ile onuncu kadar olanlara 5’er bin TL. olmak üzere toplam 100 bin TL’lik ödül verildi.

 

Hibya Haber Ajansı