Başkan Büyükkılıç, 17 Aralık 2016’da Talas ilçesi yolu, Erciyes Üniversitesi kavşağında, çarşı iznine çıkan Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu özel halk otobüsüne düzenlenen ve 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu PKK terör örgütü saldırısının 7’nci yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Büyükkılıç, “Şehitlerimizi yüreğimize gömdük, cennet vatan uğruna elini, kolunu, bacağını ve gözlerini feda eden kahraman gazilerimizi bağrımıza bastık.” diye konuştu.

“Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Başkan Büyükkılıç, tüm şehitleri rahmetle anarak, mesajında “Şehadetlerinin 7’nci yılında, tüm şehitlerimizi ayrı ayrı anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Şehit ailelerimiz başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’mize bir kez daha başsağlığı diliyorum. O hain saldırıda yaralanarak gazi olan kahramanlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, her birini alınlarından öpüyorum. Milletimize bu acıları yaşatmak isteyen hainler, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği sayesinde emellerine asla ulaşamayacaklardır. Ne şehitlerimizi, gazilerimizi ne de o kalleş terör saldırısını unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı