İSTANBUL (AA) - Karaca, dünyaca ünlü markaların yer aldığı İstanbul Kanyon AVM'de yeni mağaza açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çağdaş ve modern dokunuşlara sahip özel tasarımlı koleksiyonların yer aldığı mağazanın açılışı oyuncu, yazar ve stilist Ece Sükan'ın stil sohbetleri eşliğinde gerçekleşti.

Kadın giyim koleksiyon tanıtımının yapıldığı özel etkinliğe Karaca Üst Yöneticisi (CEO) Cihat Özbekli ve Karaca Kadın Marka Danışmanı Burçin Çamurdan ev sahipliği yaparken, Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş'in de katıldığı açılışta cemiyet ve moda dünyasına yön veren isimler bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaca CEO'su Cihat Özbekli, Karaca'nın, Türk kadınını uzun yıllar önce tasarım triko ürünleri ile buluşturduğunu ve bu noktada bir mihenk taşı olduğunu bildirdi.

Karaca'nın 1917'den beri Türkiye'de varolan, içinde eskilik değil köklülük barındıran ve 100 yaşını aşmış bir marka olduğunu kaydeden Özbekli, son birkaç senedir üzerinde büyük bir özveriyle çalışarak kadın modasına yeniden girme kararı aldıklarını ve bugün çok özel tasarıma sahip koleksiyonlar ile müşterilerinin karşısına çıktıklarını anlattı.

Özbekli, yılda yaklaşık 20 milyon insana dokunan Karaca olarak en önemli görevlerinden birisinin, "106 yıldır insanlara iyi şeyler sunmak" olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü bu duyarlılığımız köklerimizden aldığımız güçten geliyor. Bu doğrultuda sahip olduğumuz sorumlulukla hareket edip, dünyayı ve değişen moda anlayışını yakından takip ederek yüksek kaliteli ürünleri insanlarımızın beğenisine sunuyoruz. Türkiye'de şehirli, modern kadın ve erkeklerin giyiminin prestijli markası olma yolculuğunda önemli adımlar atıyoruz. İstanbul'un kalbinde, modern mimarisi ile dikkat çeken bir çekim merkezi olan Kanyon'da tam da bu sebeple mağaza açtık. Önümüzdeki dönemde yeni dünyanın beklentileri ile uyumlu, kendinden söz ettiren bir Karaca markası göreceksiniz. Hem kadın, hem erkek modasında ve hem de yeni markamız REN ile ev dekorasyonunda iddialı olacağız."

- "Çağdaş, modern ve dinamik bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor"

Oyuncu, yazar ve stilist Ece Sükan da sürdürülebilirliğin bugün büyük önem taşıdığını ve uzun dönem kullanılabilecek kaliteli ürünlerin bu sürece katkı sağladığını kaydederek, Karaca'nın çok köklü bir marka olduğunu anımsattı.

Sükan, "Uzun zaman sonra böyle değerli bir markanın kadın koleksiyon ürünlerini mağazalarda görmek gerçekten çok kıymetli ve çok keyifli. Ben de kişisel olarak kendi hayat tarzında geçmişe, köklülüğe ve bu tür miraslara çok önem veren birisiyim. Bugün lansmanı yapılan kadın giyim koleksiyonu, Karaca'nın köklülüğünü anlatan felsefeyle çağdaş, modern ve dinamik bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor. Birbiriyle çok rahat kombinlenebilecek ürünlerin bu koleksiyonda yer aldığını ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

- "Üst düzey malzeme kalitesiyle uzun ömürlü ürünlere imza attık"

Karaca kadın giyim koleksiyonun tasarımcısı Hakan Oktaş ise üst düzey malzeme kalitesiyle uzun ömürlü ürünlere imza attıklarını belirterek, kadınların, günün her saatine uygun, rahatlıkla kombinleyebileceği bir koleksiyon hazırlamak istediklerini bildirdi.

Oktaş, "Renklerde ve formlarda elbette küçük trend dokunuşlarımız oldu. Böylelikle koleksiyonumuzu, her sezon modası geçmeyecek çizgilerle tasarladık. Bununla birlikte üst düzey kaliteye sahip malzemeler kullandığımız için Karaca ürünleri uzun yıllar yaşayacak." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, zamansız renk ve tasarımlara sahip Karaca kadın koleksiyonunun rahatlıkla kombinlenebilecek desen ve çizgilere sahip yapısıyla gardıropların anahtar parçası olmasının beklendiği bildirildi.