Merck&Company Inc (MRK)- Dün ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Merck'in bir tür böbrek kanseri için kullandığı belzutifan ilacını onayladı. Welireg markalı ilaç, daha önce tedavi görmüş renal hücreli karsinom hastalarını tedavi etmek için kullanılıyor. Ayrıca şirket, Moderna ile birlikte geliştirdiği aşı adayının cilt kanserinin tekrarlama riskini neredeyse yarı yarıya azalttığını açıkladı. Merck, bugün ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) programlanmış ölüm reseptörü-1 (PD-1) veya programlanmış ölüm ligand 1 (PD-L1) inhibitörü ve vasküler endotelyal büyüme faktörü tirozin kinaz inhibitörünü (VEGF-TKI) takiben ilerlemiş renal hücreli karsinomalı (RCC) yetişkin hastaların tedavisi için oral hipoksi ile indüklenebilir faktör-2 alfa (HIF-2-) inhibitörü olan WELIREG'i onayladığını duyurdu.

Hennes & Mauritz AB (HMb) veya giyim sektörünün önde gelen şirketlerindenH&M Group, bugün tüm yıl için ön net satışlarında artış bildirdi. Grup, önceki yılın 223.553 milyar İsveç Kronu’na göre %6 artışla 236.014 milyar İsveç Kronu net satış bildirdi. Rusya ve Beyaz Rusya hariç tutulduğunda ise artış İsveç Kronu bazında %8, yerel para birimlerinde ise %1 oldu. 4. çeyrekte şirket, geçen yılki 62.433 milyar İsveç Kronu’na kıyasla 62.629 milyar İsveç Kronu net satış kaydetti. Rusya ve Beyaz Rusya hariç tutulduğunda İsveç Kronu bazında %3 artış, yerel para birimlerinde ise %1 düşüş yaşandı. Toplamda, Grubun son çeyrekteki net satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre yerel para birimlerinde %4 oranında azaldı. Şirketin tam yıl raporunu 31 Ocak 2024'te yayınlaması planlanıyor.

Intel (INTC), New York City'de düzenlenen "Her Yerde Yapay Zeka" lansmanında, müşterilerin veri merkezi, bulut, ağ, uç ve bilgisayar genelinde her yerde yapay zeka çözümlerini mümkün kılacak yapay zeka ürünleri portföyünü tanıttı. Intel Core Ultra mobil işlemci ailesi, Intel 4 süreç teknolojisi üzerine inşa edilen ve şirketin 40 yıl içindeki en büyük mimari değişiminden yararlanan ilk şirket, Intel'in güç açısından en verimli istemci işlemcisini sağladı. 5. Nesil Intel Xeon işlemci ailesi, her çekirdeğinde yapay zeka hızlandırma özelliğiyle oluşturulmuş olup, yapay zeka ve genel performansta sıçramalar sağlar ve toplam sahip olma maliyetini (TCO) düşürür. Intel CEO'su Pat Gelsinger ilk kez bir Intel Gaudi3 AI hızlandırıcısını gösterdi ve gelecek yıl programa uygun olarak gelecek. Gelsinger, "Yapay zeka inovasyonu, dijital ekonominin etkisini küresel gayri safi yurtiçi hasılanın üçte birine kadar çıkarmaya hazırlanıyor." dedi. "Intel, müşterilere yapay zekayı buluttaki tüm uygulamalarında ve giderek daha fazla yerel olarak, verilerin üretildiği ve kullanıldığı bilgisayar ve uçta sorunsuz bir şekilde entegre etme ve etkili bir şekilde çalıştırma olanağı veren teknolojiler ve çözümler geliştiriyor."

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı