Üreten kadın kooperatif ve derneklerinin ürünlerini daha geniş kitlelere duyurması amacıyla büyükşehir belediyesi tarafından bu sene ikincisi yapılan ‘Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’, ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Güçlü ve Öncü Kadınlar’ temasıyla düzenliyor. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen buluşmada stant açan 30 kadın kooperatifi ve 25 kadın derneği, bu sayede el emeği ürünlerini daha geniş kitlelere tanıtma imkanı buldu.

“Şehrin ve güzel ülkenin geçmişteki gücüsünüz”

Kadın Ritim Grubu performansı gösterisiyle başlayan programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Her buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını ancak Üreten Kadınlar Buluşması’nın daha da heyecan verdiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, 5-6 yıl önce Bursa’da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 3 tane, Ticaret Bakanlığı’na bağlı 4 tane kadın kooperatifinin bulunduğunu, ancak bu sayısının toplamda 48’e ulaştığını belirtti.

“Dünyaya, Bursa’nın lezzetli ürünlerini ulaştırmalıyız”

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 17 ilçede faaliyet gösteren kadın kooperatif ve derneklerini ziyaret ederek onların görüş ve taleplerini dinlediklerini anlatan Başkan Aktaş, yer tahsisinden üretim malzemelerinin teminine, masa, sandalye ve çevre düzeni ihtiyaçlarının giderilmesinden salça makinesi, kurutma fırını, derin dondurucu, hamur yoğurma makinesi, hamur açma makinesi, erişte kesme makinesi, soğuk pres makinesi gibi birçok ekipman desteği verildiğini söyledi. Kurutma fırınlarının kullanılması amacıyla eğitimler verildiğini de belirten Başkan Aktaş, “Bizler pandemi sürecinde İstanbul’daki toptancılardan alışverişler yapmadık. Kadın kooperatiflerimiz özel izinlerle ekstradan mesailer yaptı. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Her yıl başında onlara erzak dağıtımı yapıyoruz. Yaklaşık 8-10 milyonluk bir bütçe. Bu sene 13 bin personelimizin erzak ihtiyacını kadın kooperatiflerimizden temin edeceğimizi ilan ediyorum. Bütün dünyaya, Bursa’nın lezzetli, bereketli ürünlerini ve el işlerini ulaştırmalıyız.” diye konuştu.

Üç gün boyunca sürecek olan Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nda, iş hayatında başarılı olmuş kadınların yer aldığı söyleşiler, konserler, DJ performansı ve Alişan konseri düzenlenecek.

Hibya Haber Ajansı