Proje tamamlandığında Üftade Türbesi ve tarihi surların çevresi gün yüzüne çıkacak. Toplam 2 etaptan oluşacak projede Osmangazi Belediyesi 239 hak sahibinden 223 tanesi ile anlaşarak 4 milyon 831 bin 82 metrekare alanı kamulaştırdı. Yıkım çalışmaları tamamlanan alan tarihi doku ve sur duvarlarını ortaya çıkardı.

Kavaklı Mahallesi’nde geçen yıllarda meydana gelen toprak kayması sonucu zarar gören riskli yapıları 63 milyon lira harcayarak kamulaştıran Osmangazi Belediyesi, tarihi surları ortaya çıkartan projenin ilk etabı olan “Sur Üstü Meydanı Düzenleme” projesinin ilk taşları döşedi.

“Bursa yeni bir mekana kavuşacak”

Osmangazi’de tarihi Bursa’yı gün yüzüne çıkarttıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kayhan, Okçular, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı, Bakırcılar, Ulu Çarşı, Hisar Önü ve tüm Hisar Bölgesini hedefe alarak sanal ortamdaki Bursa’yı burada inşa ediyoruz. Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Oruçbey Caddesi, Sümbüllü Bahçe Konağı, Sur Üstü Yapı, Oruçbey Caddesi, arkeolojik kazı sahası, 9 bin metre karelik bir alan onun yanında Filiboz Mescidi, gibi projeleri arka arkaya tamamlıyoruz. Bu onurlu bir vazife inşallah bu vazifeyi en kısa zamanda en iyi şekilde inşa edip burasını tamamladığımızda Bursa yeni bir mekana kavuşacak.''

Hibya Haber Ajansı