Altun, İsrail’in gazetecilere yönelik sistematik saldırılara devam ettiğini belirterek, “İsrail'in gazetecilere karşı uyguladığı şiddet açıkça uluslararası medyayı susturmak adına yürütülen bir kampanyanın parçasıdır. İsrail'in sivillere yönelik acımasız saldırıları 60'tan fazla gazetecinin ölümüne, çok sayıda gazetecinin ağır yaralanmasına ve kaybolmasına neden olmuştur.” dedi.

İsrail’in Gazze’deki sivil nüfusu hedef alan terör ve yerinden etme kampanyasının bugüne kadar 18 binden fazla sivilin ölümüyle sonuçlandığına dikkati çeken Altun, “İsrail yönetimi, uluslararası tepkiyi en aza indirmek için gazetecilere gözdağı vererek sahadaki yıkımı örtbas etmeye çalışmaktadır. Gazze'de işlenen savaş suçlarının üstünü örtmeye yönelik çabaları başarısızlıkla sonuçlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Altun, görevini yaparken yaralanan gazetecilere acil şifalar dileyerek, “Hayatını kaybeden onlarca gazetecinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir sözün kayıplarını geri getiremeyeceğini biliyorum. Ancak herkesin bilmesini isteriz ki, meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı