İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aralık ayı olağan meclis toplantısının 3’üncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde yapıldı. Meclis oturumuna Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan ve LEN Kadınlar Challenger Kupası’nı kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sutopu kadın takımı ile Azerbaycan’da düzenlenen Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreşçisi Hasan Berk Kılınç konuk oldu.

Meclis oturumunda Başkanlık makamı tarafından gündeme getirilen ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafından 2024 yılında “Evsel Katı Atık Transfer ve Bertaraf Bedellerinin” alınmamasına ilişkin madde görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Kemeraltı’nın gelecek yüzyılını teminat altına alacak tarihi alt ve üst yapı projesinin yapımı sırasında yaşanan mağduriyetlerin bir nebze giderilmesi için gündeme gelen madde acil koduyla Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

Görüşmelerin arından oy birliğiyle kabul edilen madde kapsamında, Kemeraltı’nda hizmet veren ve konut dışı aboneleri bulunan (lokanta, kafeterya, eğlence merkezleri vb.) ve öğrenci yurtlarından 2024 yılı için aylık 88 TL olarak belirlenen katı atık bertaraf bedeli alınmaması kararı çıktı.

Hibya Haber Ajansı