Karşıyaka mahallesinde ihtiyaca yönelik tespitlerin ardından hizmete sunulan Karşıyaka Kompleksi, kapalı semt pazarı/otopark, zabıta amirliği, camii ve semt sahası ile bölgeye nefes aldırdı. Aydınlatma sistemi ve güvenlik kamerasının yanı sıra buhar sistemiyle vatandaşlara alışveriş yapabilecekleri modern bir alan oluşturulan kapalı semt pazarı, esnaf ve mahalle sakinlerinden tam not aldı. Bölgeye kazandırılan pazar yeri ile yaşadıkları sorunların ortadan kalktığını ifade eden mahalle sakinleri, Başkan Canpolat’a teşekkürlerini iletti.

Modern semt pazarının esnafının sorunlarına yanıt olduğunu belirten Şanlıurfa Pazarcılar Dernek Başkanı Hacı Keser, “Yazın sıcağında çadırlardan hem esnafımız hem vatandaşımız kurtuldu. Kışın çamurunda, yağmurunda. Sadece semt pazarı değil, halı saha, camimiz. Birçok şeye Mehmet Canpolat vesile oldu. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Sağ olsun, var olsun. Gerçekten çalışan bir Belediye Başkanımızdır.” ifadelerini kullandı.

Pazar alanı olmadığı için sıcak havalarda ve yağmurda pazar kurduklarını belirten esnaf da, mahalleye kazandırılan proje için Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Pazar esnafı şunları söyledi:

“Pazarcılar olarak biz burada yıllardır çok büyük sıkıntılar çektik. Yaz olsun, kış olsun. Yağmurda, çamurda, güneşin altında branda kurarak, çadır kürara çok çileli zamanlar geçirdik. Şimdi çok güzel bir önem yaşıyoruz. Başta Dernek Başkanımız Hacı Keser olmak üzere Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ederiz. Şu an pazarlarımız hemen hemen lüks aşamasında. Işıklı, kameralı, buhar sistemli. Yazın insanlar rahatlıkla alışveriş yapabiliyor, insanların memnuniyetini de görebiliyoruz."

Öte yandan, pazarın kurulmadığı günler kapalı otopark olarak hizmet veren alan bölgenin park ihtiyacını da karşılıyor.

Hibya Haber Ajansı