Yaptığı kamulaştırma ve dönüşümlerle kentin tarihi siluetini gün yüzüne çıkaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Kale Eteği, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahallesi, Açıksu ve Akçakale Caddesi gibi zor denilen yerleri de tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

 

Milyonlarca metrekare sıcak asfalt, sathi asfalt, beton yollarla ulaşımı kangrenleşen bir sorun olmaktan çıkaran Başkan Beyazgül inşa ettiği gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri, kütüphaneler, fabrikalar ve daha nice eserle her yaştan vatandaşa dokundu.

 

Kurmuş olduğu asfalt plentiyle diğer belediyelerin önüne geçen ve kendi asfaltını üreten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kent Merkezinde 5 milyon metrekare sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek ulaşımda şehre çağ atlattı. 

 

Kırsalda yüzde 98 oranında yolları tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 17 milyon metrekare sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirerek vatandaşların kışın çamurdan yazın ise tozdan etkilenmemesini sağladı. Yolların daha kaliteli, konforlu ve uzun ömürlü olması için kırsalda 200 km beton yol uygulaması da gerçekleştirdi.

 

Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında araç kiralamaya son veren ve kendi öz sermayesiyle Araç filosunu her geçen gün daha da güçlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 861 yeni iş makinası 192 yeni toplu taşıma aracı ve son teknoloji trambüslerle ulaşımda çığı açan bir şehir oldu. 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine 265.000.000,00 TL yatırım bedeliyle 13 yeni aracı daha kazandıran Başkan Beyazgül ile Büyükşehir Belediyesinin araç filosu daha da genişledi. Bu kapsamda 1 adet tam donanımlı vinçli kurtarma itfaiye aracı, 6 adet çok kapsamlı müdahale itfaiye aracı, 3 adet 32 metre tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracı, 2 adet 42 metre tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracı, 1 adet 60 Metre Tam Otomatik Hidrolik Merdivenli İtfaiye Aracı 

 

Diyarbakır - Mardin yolunu bağlayan 11 km uzunluğundaki buluntu hoca bulvarı, Abide’ye köprülü kavşak, Karakoyuna köprülü kavşak, İlçelere çevre yolları, Halk ekmek fabrikası, Asfalt Plenti, Beton üretimi, kilitli parke taşı üretimi, kendi çiçek ve fidanını üreten bir belediye inşa edildi.

 

Yeşili artıran bir belediyecilik hedefiyle “Daha Yeşil Bir Şanlıurfa” hayalini gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun parkı, Kızılay parkı, Belediye parkı, Dağeteği Tıbbi Aromatik Parkı, Akabe mesire alanı, Mehmetçik parkı ve ilçelere kent parklar kazandırıldı.

 

Gençliğe her zaman destek veren Başkan Beyazgül 21 gençlik merkezi, 49 spor salonu Mezapotamya livinglab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi, Bilim merkezi ile gençlerin ufuklarını açacak hizmet ve yatırımları hayata geçirdi.